-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija leis 6 Europos šalių piliečiams į šalį atvykti be vizų

Dar šešių Europos šalių piliečiai į Turkiją galės vykti be vizų. Nudžiugti turėtų tie lietuviai, kurie turi Jungtinės Karalystės pasą.
Poilsis Turkijoje
Poilsis Turkijoje / 123rf.com nuotr.

Bevizį režimą Turkija įves Austrijos, Belgijos, Nyderlandų, Lenkijos, Ispanijos ir Jungtinės Karalystės piliečiams. Pagal naujas taisykles šių šalių piliečiai Turkijoje galės išbūti iki 90 dienų per 180 dienų laikotarpį, rašo dailysabah.com.

Nauja tvarka įsigalios nuo kovo 2 d., pranešė Turkijos Užsienio reikalų ministerija.

Lietuviams jau kurį laiką taip pat galioja tokia pati tvarka – vykstantiems turistiniais tikslais ne ilgesniam kaip 90 dienų per 180 dienų laikotarpiui, Turkijos vizų nereikia. Pasas turi galioti ne trumpiau nei 150 dienų nuo atvykimo į Turkiją datos.

Ministerijos teigimu, įvedus naują bevizį režimą tikimasi sulaukti daugiau turistų iš minėtų šešių šalių, taip pat toliau vystyti komercinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius su šiomis valstybėmis.

2019 m. Turkiją aplankė 51,9 mln. žmonių, iš jų – 44,7 mln. užsieniečių, 7,2 mln. – užsienyje gyvenančių turkų. Turkija labai populiari britų atostogų kryptis – praėjusiais metais į ją vyko daugiau nei 2,5 mln. Jungtinės Karalystės piliečių.

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos duomenimis, Turkija praėjusiais metais buvo šešta pagal pritrauktų turistų skaičių šalis pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius