Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkijos viešbučiai pasiryžę mažinti kainas, tačiau lietuviai to nepajus

Šią savaitę pasirodė žinia apie tai, jog Rusijos oro linijos ketina nutraukti užsakomuosius skrydžius į Turkijos kurortus dėl nestabilios situacijos šioje šalyje prieš artėjančius rinkimus. Į ją reaguodami Turkijos viešbučių atstovai paskelbė, jog norėdami išsaugoti turistus jie pasiryžę mažinti paslaugų kainas, rašo TourDom.ru
Antalija, Kaputas paplūdimys
Antalija, Kaputas paplūdimys / 123rf.com

Nors kol kas visi grasinimai dėl atšauktų tiesioginių skrydžių tėra teoriniai, Turkijos viešbučių asociacija jau įvertino šią žinią, kaip realią grėsmę šalies turizmui. Pasak asociacijos atstovų, jei taip nutiks, 50 proc. Antalijos viešbučių bus priversti nutraukti veiklą.

Rusų turistų praradimas bus paskutinis lašas, nes šią vasarą Turkijoje jau ir taip ilsėsis ženkliai mažiau turistų iš Europos. Pastarieji, baimindamiesi neramumų ir terorizmo grėsmės, vasaros atostogoms vietoje Turkijos renkasi Graikiją, Ispaniją, Kroatiją ar Bulgariją.

Siekdami bet kokia kaina išlaikyti kurortų patrauklumą, Turkijos viešbučių atstovai pažadėjo mažinti apgyvendinimo paslaugų kainas 10 proc. Deja, nuolaida bus taikoma tik rusų turistams.

Kai kurie viešbučiai nuolaidas jau siūlo, kiti žada pigesnius poilsio Turkijoje pasiūlymus pateikti artimiausiu metu.

Reikia priminti, kad tai ne pirmas atvejis, kai turkai bando susigrąžinti rusus nuleisdami atostogų kainas. Praėjusių metų vasarą po to, kai dėl Rusijos ir Turkijos valdžios konflikto rusų kelionių organizatoriams buvo uždrausta pardavinėti ir organizuoti tiesioginius užsakomuosius skrydžius į Alaniją ir Antaliją, Turkijos viešbučiai pasiūlė ypač patrauklių poilsinių kelionių paketų. Kai kurie jų pasiūlymai, lyginant su standartine kaina vasaros piko metu, buvo sumažinti net 50–60 proc.

Yra ir dar viena priežastis, dėl ko Turkijos viešbučiai ketina pasiūlyti nuolaidų. Anksčiau per gegužės 1-osios šventinį laikotarpį rusai suplūsdavo į Turkijos kurortus, tačiau šiemet viešbučių užimtumas tuo metu siekia vos 30–40 proc. Taigi, nusprendę pasiūlyti patrauklias kainas, turkai tikisi, jog rusai susigundys ir įsigis „paskutinės minutės“ kelionę į Antaliją ar Alaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius