Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos viešbučiuose siūloma ir daugiau nei „viskas įskaičiuota“

Paauglystėje stogui virš galvos tikdavo kuo pigesnis Europos hostelis ar sofa pas menkai pažįstamą „couchsurferį“. Didėjant pajamoms kyla ir reikalavimai nakvynei. O ko reikėtų, kad už naktį paklotumėte 2–3 tūkst. eurų? Vien programos „viskas įskaičiuota“ nepakaktų.
„Rixos Premium Tekirova“ vilos
„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje / Indrės Bungardaitės/15min nuotr.

Antalijos 5* viešbutyje „Rixos Premium Tekirova“ svečiai gali apsistoti ne tik įprastuose kambariuose. Ieškantieji daugiau patogumų ir privatumo gali rinktis vieną iš viešbučio vilų, kuriose naktis kainuoja kelias vidutines lietuvio algas. Tačiau tautiečių ir čia netrūksta.

Daugiau nei „viskas įskaičiuota“

„Paprastai viešbučio darbuotojai savo darbą pradeda tada, kai atvyksta svečiai. Bet mes svečiais rūpintis pradedame dar prieš jiems atvykstant“, – sako vilų vadybininkas Erhanas Bilgici.

Jis pats prieš keliautojų atvykimą išsiaiškina jų poreikius. Gal jie turi mažą vaiką – tuomet viloje atsiras reikiamų daiktų jam. Gal svečiams reikės papildomos įrangos virtuvėje. „Vilos yra standartinės, tačiau būna kiekvienam priderinamos pagal poreikius“, – sako E.Bilgici.

Tas „standartas“ čia irgi kitoks nei įprastame viešbutyje. Visi svečiai tiesiai iš oro uosto atgabenami prie savo vilos, kur juos pasitinka asmeninis liokajus, gyva muzika, gėrimai ir pats vilų vadybininkas.

Indrės Bungardaitės/15min nuotr./„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje
Indrės Bungardaitės/15min nuotr./„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje

Visos viešnagės metu svečiai gali mėgautis įvairiais patiekalais tik vilų gyventojams skirtame restorane arba paprašyti, kad maistas jiems būtų patiekiamas savame valgomajame. Jeigu reikia auklės – bus. Jei drabužių skalbimo paslaugų – irgi bus pasirūpinta nemokamai.

Svečiai gali rinktis iš dviejų tipų prabangių vilų. „Executive“, kurių kaina sezono metu siekia 2 tūkst. eurų už naktį, dažniausiai renkasi 4–5 asmenų šeimos, sako „Rixos Premium Tekirova“ vadybininkas. 3 miegamieji, svetainė ir kraštas bendro baseino.

Bendras baseinas, žinoma, ne tas pats, kaip kitų viešbučio svečių, kurie apsistoja įprastuose kambariuose. Čia nuolat pumpuojamas šviežias švarus vanduo su idealiu PH, be to, yra „jūros efektas“ – dugnas žemėja palaipsniui, tad puikiai tinka ir vaikų žaidimams.

Dar prabangesnės – „superior“ – 300 kv. metrų vilos su 4 miegamaisiais, privačiu baseinu ir asmenine pastoge prie jūros kaina už naktį yra 3 tūkst. eurų. Tiesa, E.Bilgici išduoda, kad ne sezono metu kainos krenta net 50 proc. Tada ne tik pigiau, bet ir daugiau šansų gauti trokštamą poilsio vieta. Pavyzdžiui, liepos mėnesiui nebelikę nė vienos „superior“ vilos – viskas buvo užsakyta dar praėjusiais metais.

Indrės Bungardaitės/15min nuotr./„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje
Indrės Bungardaitės/15min nuotr./„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje

Mėgaujasi ir lietuviai

Šias vilas jau ne vienerius metus itin pamėgę rusai, patys turkai, o nuo praėjusių metų čia sulaukiama vis daugiau ir lietuvių.

„Jiems ypač patinka rugsėjo–spalio mėnesiai. Būna jau ne sezonas, kainos žemesnės. Jie plaukioja baseine, džiaugiasi oru ir temperatūra, o aš stoviu šalia su švarku, nes man jau vėsu“, – juokiasi turkas.

Indrės Bungardaitės/15min nuotr./„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje
Indrės Bungardaitės/15min nuotr./„Rixos Premium Tekirova“ viešbutis Antalijoje

E.Bilgici prasitaria, kad čia lankosi ir nemažai gerai žinomų žvaigždžių – dainininkų, aktorių, sportininkų. Kas jie – neatskleidžia, nes svečiai čia moka ne tik už patogumą, bet ir už privatumą. Tiesa, vadybininkas pašnibžda, kad vienoje viloje apsistoja ir žymus Lietuvos krepšininkas, tačiau jo pavardės neišgausi.

„Tai geriausia vieta Antalijoje. Vienoje pusėje kalnai leidžiasi tiesiai į jūrą, kitoje – aukščiausias Antalijos kalnas Tahtali. Nuo vilos iki jo viršūnės – vos 30 minučių kelio automobiliu ir keltuvu“, – ranka į 2366 m aukštyje esančią viršūnę rodo E.Bilgici. Be to, visai netoli – antikinio miesto Faselio griuvėsiai, kuriuos supa žavingos įlankos, „degantis“ Chimeros kalnas.

Lietuvių vis daugėja ir įprastuose „Rixos Premium Tekirova“ kambariuose. „Lietuviai mėgsta šią vietą, nes ieško jūros, smėlio ir saulės – mes jiems viską duodame. Be to, mūsų viešbutis ypač orientuotas į šeimą, turime didžiausią vaikams skirtą klubą“, – teigia viešbučio vadovas Farukas Karaca.

Praėjusiais metais šiame viešbutyje buvo apsistoję 20 tūkst. lietuvių, šiemet jų laukiama net 50 tūkst. F.Karaca pasakoja, kad praėjusiais metais lietuviai padėjo pasiekti ir pasaulio rekordą – gimtadienio proga viešbutyje buvo iškeptas ilgiausias pasaulyje – 633 metrų – pyragas su vaisiais.

VIDEO: Antalijos 5* viešbutis „Rixos Premium Tekirova“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius