Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

URM perspėja ketinančiuosius vykti į Kiniją: gali laukti karantinas

Užsienio reikalų ministerija (URM) perspėja ketinančiuosius vykti į Kiniją: užsieniečiams šio šalyje gali būti taikomas namų karantinas. Dėl sparčiai plintančio naujojo koronaviruso Užsienio reikalų ministerija iš viso rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją.
Dezinfekuojama traukinių stotis Kinijoje
Dezinfekuojama traukinių stotis Kinijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kelionių rekomendaciją pirmadienį atnaujinusi URM pažymi, kad nuo praėjusio penktadienio siekiant užkardyti virusą Pekine ir daugelyje šalies provincijų atvykusiems iš kitų Kinijos vietovių ar užsienio gali būti taikomas 14 dienų karantinas.

Remdamasi Kinijos institucijų informacija URM perspėja, kad prieš grįždami į Pekiną asmenys privalo iš anksto informuoti apie savo kelionės planus darbovietes ir valdžios institucijas, esančias Pekine ir jo priemiesčiuose.

Pekine taip pat ribojamas laisvas asmenų judėjimas mieste, viešose įstaigose sustiprinta kūno temperatūros patikra. Daugelyje miestų stabdomas viešasis transportas, įstaigų darbas, sutrikęs tarpmiestinis susisiekimas.

Dabar esantiesiems Kinijoje ministerija rekomenduoja stebėti situaciją ir, padėčiai blogėjant, nelikti šalyje. Dėl griežtų Kinijos valdžios priemonių apriboti viruso plitimą gali kilti sunkumų išvykstant iš šalies.

Pažymima, kad turintieji ligos požymių ar aukštesnę kūno temperatūrą gali būti sulaikomi Kinijos oro uostuose karantinui.

Kai kurios valstybės paskelbė, kad neleis įvažiuoti į savo šalies teritoriją iš Kinijos atvykstantiems asmenims, todėl, prieš keliaujant iš Kinijos į kitas valstybes, URM primena įvertinti galimas rizikas.

Bendras mirčių nuo koronaviruso skaičius Kinijoje išaugo iki 1770, o pasaulyje užsikrėtusių asmenų skaičius jau pasiekė beveik 71 tūkstantį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius