Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užburiantis vaizdas Italijoje – iš paskandinto miestelio kyšantis vienintelis bokštas

Nedidelis Kuron Venostos miestelis Italijos šiaurėje stebina neįprastu vaizdu – iš ežero kyšančia varpine. Reginys užburia ne tik turistus, bet patraukė net ir „Netflix“ dėmesį – čia kuriamas mistinis serialas.
Kuron Venosta
Kuron Venosta / 123rf.com nuotr.

Varpinę ir visą šalia jos buvusį miestelį po vandeniu panardino ne koks nors kataklizmas, o inžinieriai. Netolo Bozano, Pietų Tirolio srityje, anksčiau tyvuliavo du ežerai – Rezija (it. Resia, vok.Reschensee) ir Kuronas. Jau nuo trečio praėjusio amžiaus dešimtmečio buvo kalbama apie hidroelektrinės statymą šioje kalnuotoje vietovėje, tačiau tam priešinosi vietos gyventojai, o vėliau planus nukėlė prasidėjęs Antrasis pasaulinis karas.

Pasibaigus karui, buvo grįžta prie planų ežerus panaudoti elektros gamybai. Žinoma, miestelio perkėlimas neapsiėjo be didelių protestų – vietinių žmonių delegacija net vyko pas tuometinį popiežių, kad šis įsikištų ir sustabdytų projektą.

Visgi net popiežius negalėjo nieko padaryti, ir vandens lygis buvo pakeltas 22 metrais. Apie 120 mln. kubinių metrų vandens užliejo daugiau nei 50 hektarų žemės, ir beveik 200 pastatų Venostos slėnyje pranyko po vandeniu.

Tuo metu Kuron Venostos miestelyje gyveno apie 150 šeimų. Dalis paliko šias vietas ir išsikėlė gyventi kitur, kiti sutiko persikelti į naujus namus, kurie buvo pastatyti rytinėje slėnio pusėje.

Buvusio miestelio liekanos ir dabar tebėra ežero dugne, iš kurio tekyšo dar XIV a. statytos bažnyčios varpinė. Šiandien ir vietiniai gyventojai sutinka, kad vaizdas išties kerintis – iš lygaus it stiklas ežero kalnų fone iškylantis bokštas. Žiemą peizažas tampa magišku – užšalus ežerui, galima pasivaikščioti aplink varpinę.

Įspūdingas vaizdas pavergė ir „Netflix“. Kitų metų pabaigoje turėtų pasirodyti čia nufilmuotas mistinis serialas apie į vaikystės kaimą grįžusią moterį su dviem vaikais. Motina netikėtai dingsta, ir jos ieškodami vaikai pradeda atrasti tamsią iš pažiūros ramaus miestelio istoriją.

VIDEO: Curon | Teaser ufficiale | Netflix

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius