Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaizdo įraše – „Ryanair“ skrydis, po kurio 33 keleiviams prireikė medikų pagalbos

Penktadienį, liepos 13-os dieną, iš Dublino į Zadarą skridusiame „Ryanair“ lėktuve staiga nukrito oro slėgis, iškrito deguonies kaukės, o lakūnai turėjo tučtuojau neplanuotai leistis Vokietijoje.
„Ryanair“ lėktuvo salonas, kuriame staiga nukrito slėgis
„Ryanair“ lėktuvo salonas, kuriame staiga nukrito slėgis / Nuotr. iš „Twitter“

Lėktuvas nusileido be incidentų, tačiau 33-ims iš 189 keleivių prireikė medikų pagalbos dėl kraujavimo iš ausų, pykinimo, galvos skausmo ir pan.

Po incidento pasirodė vaizdo įrašas, kuriame – orlaivio salonas, kai jame yra nusileidusios deguonies kaukės. Lėktuve tvyrojo mirtina tyla, keleiviai nekalbėjo, nejudėjo.

VIDEO: „Ryanair“ salonas, kai staiga nukrito oro slėgis

Viena keleivė vėliau „Mirror“ pasakojo, kad manė, jog tai paskutinės jos gyvenimo akimirkos. „Tiesiog norėjau, kad pabaiga būtų kuo greitesnė“, – prisiminė ji.

Moteris sakė, kad ausyse jautė tarsi šnypštimą, o akys, rodės, išlips iš akiduobių. Orlaivyje taip pat buvo jaučiamas stiprus degėsių kvapas. Įgula vėliau paaiškino, kad šis kvapas atsirado dėl deguonies kaukių.

Ji pasakojo savo partneriui sušnibždėjusi „Aš tave myliu“, tuomet mėgino parašyti žinutę šeimai, tačiau negalėjo gerai matyti telefono.

„30 minučių kvėpavau su deguonies kauke, mėginau iškęsti ausų skausmą ir tuo pat metu tikrai tikėjau, kad mirsiu“, – prisiminė moteris.

Staigus slėgio nukritimas kai kuriems keleiviams sukėlė kraujavimą iš ausų ar burnos. Vienoje nuotraukoje socialiniuose tinkluose matyti deguonies kaukė, kurios viduje – kraujas.

Keleivė dėkojo įgulai už profesionalumą ir pagalbą visiems keleiviams. „Visi taip pat yra labai dėkingi pilotui už saugų mūsų nuleidimą ant žemės“, – sakė ji.

„Ryanair“ lėktuvas nusileido Frankfurto Hano oro uoste Vokietijoje. Dėl ko kilo problemų lėktuve, neskelbiama. Vokietijoje pradėtas tyrimas dėl incidento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius