Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vykstantiems į Angliją įsigaliojo pakeitimai: gresia baudos iki 1000 svarų sterlingų

Spalio 24-ąją pradėjo galioti kelionių į Angliją pakeitimai – pasiskiepijusiems žmonėms grįžtant iš „žaliojo“ sąrašo valstybių nereikia atlikti PCR testų.
Heathrow oro uoste
Heathrow oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brangaus PCR testo rezultatai nereikalingi nei prieš kelionę į Angliją, nei į ją sugrįžus 2-ąją viešnagės dieną. Vietoj šių tyrimų užteks kur kas pigesnio greitojo antigenų testo rezultato, kurio siųsti paštu nereikės – užteks nuotraukos, bet reikės sulaukti patvirtinimo. Nesilaikantys šio reikalavimo gali sulaukti iki 1000 svarų sterlingų baudos.

Pakeitimai įsigaliojo spalio 24-osios ryte. Jie taikomi ir visiems jaunesniems nei 18 metų Anglijos gyventojams, nesvarbu, ar jie skiepyti, ar ne.

Greitasis testas Jungtinės Karalystės vyriausybės patvirtintų pardavėjų sąraše kainuoja nuo 19 svarų sterlingų, juos galima įsigyti ir kai kuriuose Anglijos oro uostuose.

Neskiepytiems keleiviams ir toliau galioja ankstesnė tvarka – PCR testas prieš kelionę ir 2-ąją atvykimo į Angliją dieną. Šio tipo testas kainuoja apie 50 svarų sterlingų.

Neskiepytiems žmonėms ir toliau galioja 10 dienų izoliacijos taisyklė.

Visi atvykstantys į Angliją iš „žaliojo“ sąrašo šalių privalo pildyti specialią anketą.

Atvykstantiems iš raudonųjų šalių – Panamos, Kolumbijos, Venesuelos, Peru, Ekvadoro, Haičio ir Dominikos Respublikos – būtina 11 dienų izoliuotis vyriausybės nurodytuose viešbučiuose ir už tai susimokėti daugiau nei 2,2 tūkst. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius