Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė skyrė turizmui 45 mln. eurų

Nuo koronaviruso krizės nukentėjusiam turizmo verslui Vyriausybė trečiadienį iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų skyrė 45 mln. eurų.
Liepoja
Asociatyvi nuotr. / 123rf.com nuotr.

„Siūloma skirti iš viso 45 mln. eurų – 31 mln. eurų skirti priemonėms, susijusioms su verslo likvidumo išsaugojimu ir 14 mln. eurų – su ekonomikos skatinimu“, – Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Šios lėšos buvo numatytos gegužės pradžioje atnaujintame Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) pasekmių mažinimo priemonių plane.

31 mln. eurų numatyta įmonių likvidumui palaikyti – beprocentėms paskoloms, skirtoms atsiskaityti su keliautojais, atsisakiusiais kuponų, taip pat kompensacijoms už turistų pargabenimą iš užsienio po nepaprastosios situacijos paskelbimo.

14 mln. eurų skiriama turizmo įmonių veiklai skatinti po epidemijos pabaigos, medikų atostogų kuponams, skatinti įmonių persiorientavimą ir kitoms priemonėms.

Turizmas kartu su transportu yra vienas sektorių, kuriuos labiausiai paveikė COVID-19 krizė. Numatoma, jog dėl pandemijos turizmo sektoriaus apimtys pasaulyje sumažės 70-80 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius