-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zambija uždraudė pramoginę liūtų ir leopardų medžioklę, nes safariai nebeneša pinigų

Zambijos valdžia paskelbė visuotinį draudimą medžioti liūtus ir leopardus: plėšrūnų skaičius taip sumažėjo, jog safarių metu retai kada turistai ir medžiotojai jų bepamatydavo. Visa tai tiesiog staiga nusmukdė safarių populiarumą, o kartu ir iš jų gaunamą pelną. Anksčiau šalis iš egzotinės medžioklės mėgėjų susirinkdavo per 3 mln. dolerių per metus.
Liūtė ilsisi ant šakos. Nakuru parko liūtai laipioja medžiais.
Liūtė ilsisi ant šakos / M. Vadišio nuotr.

Dabar gi Zambijos turizmo kompanijos bei valdžios vyrai sugalvojo uždirbti iš gyvūnų rodymo turistams, bet ne jų šaudymo. Zambijos Turizmo ministerija mano, jog tokie pokyčiai bus pelningesni nei medžioklė.

Sprendimas drausti medžioti liūtus ir leopardus Zambijoje priimtas beveik iš karto po to, kai kaimyninė Botsvana savo teritorijoje įvedė šį draudimą. Pirmąja Afrikos valstybe, draudžiančia egzotinių gyvūnų medžioklę pramogai, dar prieš kelis dešimtmečius tapo Kenija.

 2011 metais Zambiją aplankė 906 417 turistų, 2010-aisiais – 815 000. Pernai į šią šalį atvyko apie milijonas turistų. Vidutinė atostogų Zambijoje trukmė – 7 dienos. Be to, nuo 2011-ųjų Zambija pakeitė savo prekės ženklą pasaulio turizmo industrijoje ir dabar prisistato kitaip. Anksčiau Zambija pristatinėta šūkiu „Zambija. Tikra Afrika!“. Naujas šalies šūkis, išrinktas atviro konkurso būdu, skamba taip: „Let‘s explore!“ (Tyrinėkime!)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius