Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žiema Europoje jau siautėja: kai kur temperatūra nukrito iki –41 laipsnio

Šalta ir snieguota žiema – ne tik Lietuvoje, bet ir didelėje dalyje Europos, nuo šiaurės iki pietų. Žiemiški orai kelia ir iššūkių: ispanams sunkiai sekasi tvarkytis su sniegu, o skandinavai jau sulaukė ir –41 laipsnio šalčio.
Laplandija
Laplandija / Imago / Scanpix nuotr.

Pastarosiomis dienomis šaltis ypač paspaudė Skandinavijoje – į čia plūdo šaltų orų masė iš Arkties. Laplandijoje vietomis oro temperatūra nukrito iki –35, o Švedijoje – net iki –41 laipsnio.

Stingdantis šaltis visgi nebuvo netikėtas, meteorologai dar prieš savaitgalį įspėjo gyventojus apie staigų temperatūros kritimą ir šalčiausią ateinančią naktį šiemet.

Laplandijos gyventojai, nors ir buvo įspėti apie savaitgalį paspausiančius stingdančius orus, bet kiek ir nusistebėjo. Paprastai temperatūra žemiau –30 laipsnių nukrenta sausį ir vasarį – šalčiausiais metų mėnesiais. Šiemet žiema savo jėgą pradėjo rodyti gerokai anksčiau.

VIDEO: Cooood! -30'C in Lapland Finland!

Ir nors tokia temperatūra nėra kažkas nematyto suomiams, šį savaitgalį vargiai kas iš jų norėjo palikti namus šalies šiaurėje. Spaudė ne tik didelis šaltis, bet siautė ir stiprus vėjas, kuris jutiminę temperatūrą padarė dar 5–10 laipsnių žemesnę.

Šalto oro masė pirmadienį atėjo ir į Švediją. Čia net trijuose miestuose buvo šalčiau nei –40 laipsnių: –40,9 – Naimakka; –40,3 – Karesuando; –40,1 – Nikkaluokta.

Ne su tokiu stingdančiu šalčiu, bet su gausiu sniegu teko dorotis ir ispanams. Iškritęs gausus sniegas ir kai kur net kilusios pūgos nepravažiuojamais padarė daugiau nei 100 kelių šalies šiaurėje.

Visą dieną kelininkai vargo mėgindami nuvalyti kelius Katalonijoje, Baskijoje, Aragone ir Navaroje, dalis jų liko nepravažiuojami ir pirmadienio vakare. Su sunkumais susidūrė ir vairuotojai Kastilijoje ir Leone, Astūrijoje, Kantabrijoje.

Ankstesnių metų žiemos akimirkas galite prisiminti nuotraukų galerijose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius