-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

100-mečio Velykas Rumšiškėse sužlugdė oras

Antrąją šv. Velykų dieną Lietuvos liaudies buities muziejus kvietė lankytojus sutikti pas juos. Dėl prasto oro renginiu susidomėjo vos keletas žmonių.
Velykos Lietuvos liaudies buities muziejuje
Velykos Lietuvos liaudies buities muziejuje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Valstybės šimtmečio proga pravartu prisiminti, kad Velykos – pirmoji kalendorinė šventė, sugrįžusi į viešą mūsų gyvenimą kartu su atkurta Lietuvos nepriklausomybe. Greit po 1990 m. Kovo 11-osios – balandžio 15 d., antrąją šventų Velykų dieną Lietuvos liaudies buities muziejuje buvo suorganizuotas renginys, skirtas Atgimimo šventės papročiams. Antroji diena pasirinkta neatsitiktinai: tą dieną tradicija skatina keliauti bei viešėti, o štai pirmąją – skirti maldai bei šeimai. Neabejotinai tai buvo ir pirmas viešas Velykų renginys visoje Lietuvoje“, – pasakojo Vida Olechnovičienė, Lietuvos liaudies buities muziejaus Edukacijų ir renginių skyriaus vyresnioji muziejininkė.

Tradiciškai šv. Velykų šventė surengta muziejuje. Jos metu lankytojams buvo siūloma gausybė pramogų. Šventės dalyviai lankytojų laukė su dainomis, žaidimais, vaišėmis ir dovanomis. Tačiau prakiuręs dangus, žvarbus vėjas ir žema temperatūra žmones atgrasė nuo dalyvavimo šventėje.

Miestelio prieigose mažųjų šventės dalyvių laukusi Velykų močiutė prasitarė, kad pro ją praėjo vos keletas žmonių.

„Ne veltui sakoma, kad tokiu oru net šeimininkas šuns į lauką neveja“, – suprasdama, kodėl nėra žmonių, sakė muziejaus darbuotoja.

Dėl kritulių gausos neįvyko ir mugė. Bažnyčios varpai, kvietę į šv. Mišias, nesulaukė tikinčiųjų, o folkloriniams kolektyvams teko linksminti vieniems kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius