Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Norvaišai – Griškabūdis (21 km)

Nuo rugpjūčio 16 dienos įveikę jau 900 kilometrų, žygeiviai kviečia prisijungti – jei negalite patys, perduokite šį kvietimą tiems, kam gali būti svarbu! Žygis finišuos Palangoje spalio 30 dieną. Jūsų dėmesiui – 57-osios dienos įspūdžiai, kuriais dalinasi Saulė Zokaitytė (kalba neredaguota). Nuotraukos žygeivių.
57 diena
57 diena

57 diena

Spalio 11 d.

Norvaišai – Griškabūdis (21 km)

Ruduo. Spalis. Gelsta lapai ant medžių šakų, krenta paskutiniai prinokę obuoliai, dangus apsiniaukęs, žadantis lietaus... Žygis ,,Už švarią Lietuvą!" tęsiasi. Žygeiviams, kurie eina nuo pat pradžių, jau prasidėjo 57-oji diena. Man tai tik antroji diena, turiu daug jėgų ir entuziazmo. Rytas ankstyvas, visi kuičiasi, ruošiasi dar vienai žygio dienai. Šiandien Andželikos gimtadienis ir jos tėveliai padarė siurprizą atveždami sveikinimus ir gimtadienio tortą.

Kelyje šiukšlių surinkome nedaug: tik keturis maišus, 18 kg, tad buvo laiko apgalvoti daugybę dalykų. Padiskutuoti su bedrakeliaiviais ir pasigrožėti rudeniška gamta. Kojos mus nunešė apie 20 km į Griškabūdį.

Žygio senbuviams tai dar viena eilinė diena, o ką tik atvykusiems tai buvo kupina naujų patirčių diena. Tad ieškoti šiukšlių daugiau entuziazmo pas naujokus, bet, deja, turime suvokti, kad visų šiukšlių surinkti nepavyks. Bet tai ne paprastas žygis, tai – MISIJA!

Einant man kilo daug minčių. Mąsčiau apie tai, kaip iš tikrųjų susiformavo mūsų vartojimo kultūra, kodėl mes pamirštame saugoti ir darniai gyventi vieni su kitais bei mus supančia gamta. Jei kiekvienas žmogus bent minutei pakeltų akis į dangų ir padėkotų jam už viską, ką turi, galbūt atsirastų daugiau meilės gamtai?

Kai visos surinktos šiukšlės išrūšiuotos, pasvertos ir suskaičiuotos, mūsų laukė vakarienė, labai skanus vegetariškas kugelis su spirgais.

Vakare „Dūminukės“ šeimininkas Arūnas mus pakvietė į savo dūminę pirtį. Tikri profesionalūs pirtininkai atliko visus pirties ritualus. Tai buvo atgaiva sielai ir kūnui. Esu be galo laiminga, kad galėjau pajusti tikrąją pirties galią! Išsimaudėm prūde ir laimingi nuėjome miegoti. Laukia kita pilna nuotykių diena!

Už nakvynę ir vakarienę dėkojame Giedriaus bičiuliui Ignui Šalnaičiui ir jo tėveliams Arūnui ir Ilonai Šalnaičiams. Atskira padėka Ignui ir Arūnui už šiltą dūminukę ir pirties procedūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius