Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Saločiai–Biržai

Įspūdžiais ir patyrimais dalinasi žygeivė Andželika Ciganskaitė, nuotraukos organizatorių ir žygeivių. Kalba neredaguota.
1200 km žygio „Už švarią Lietuvą!“ nuotraukų galerija: Saločiai - Biržai (23 km)
1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ akimirkos / Organizatorių nuotr.

20 diena
Rugsėjo 4 d.
Saločiai–Biržai

Pirties namai. Pirmo garo ritualas. Ko palinkėti sau? Ko linkėti kitiems? Pirmiausia aš dėkoju už žmones, kurie yra šalia. Šiandien prie mūsų prisijungia Biržų duonos kolektyvas – pusryčiaujant praneša Giedrius. Ateis 10 žmonių. Pagaliau! Visą savaitę keliavome penkiese, įskaitant Mantrimą su Nerijumi, kurie važiuoja automobiliais. Vanduo pilamas ant įkaitusių akmenų. Pirmasis garas. Tegul su kiekvienu žingsniu tau eiti darosi vis lengviau. Tegul viskas, ko imiesi, nuo šiol vyksta sėkmingai.

9 val. susitinkame prie Saločių ambulatorijos. Išsidaliname maišus, aptariame ėjimo taisykles: svarbiausia nenusisukti galvos dėl šiukšlės. Tebūnie taip! Garas kyla. Įkvėpk žolynų aromato. Pamiršk kasdieninį šiukšlių kvapą. Nuplauk visą purvą nuo savęs. Nuo savo kūno. Ar jauti, kaip gera, kai šiluma užplūsta? Išeiname. Mums jau lengva eiti, o naujai prisijungę žmonės pirmąją kelio dalį energingai šokinėję po griovius vėliau ima kalbėti apie skaudančias kojas. Ištieskite kojas, kad vantos prisilietimu būtų galima jas sušildyti. Atpalaiduoti. Nuraminti raumenis ir mintis.

Darosi truputėlį ramiau, kai prie žygio už švarią Lietuvą prisijungia verslas. Biržų duona parėmė mus savo produkcija, tačiau daug svarbiau, kad gamintojai atvyko pamatyti, kiek pakuočių mėtosi pakelėse, ir paieškoti būdo, ko imtis, kad jų neliktų. Nelieka mūsų. Su šiluma pakylame aukštai aukštai, kur jau nebėra rūpesčių. Šimtai kilometrų ir tūkstančiai šiukšlių pasilieka už durų. Dabar mes valgome žygeivių aplankyti atvykusios Rasos troškinį ir dalinamės gyvenimo naujienomis lyg seni draugai, netikėtai susitikę po dienos darbų. Be kamerų, diktafonų, be užrašų... Su džiaugsmu, kad esame čia visi kartu. Dėkojame laidos „Vantos lapas“ vedėjui Sauliui, netikėtai tapusiam žygio pirčių vadybininku, kuris jau antrą kartą parūpina mums pirtį. Šįkart esame dėkingi Dariui bei visai jo šeimai, kad priėmė mus pasišildyti savo namų pirtyje. Ačiū Biržų duonos kolektyvui, kuris ne tik savo gaminiais, bet ir skiriamu laiku prisijungė prie žygio. O Biržų ,„Atžalyno“ pagrindinei mokyklai dėkojame už nakvynę smagaus inventoriaus pilnoje sporto salėje, kurioje gavome leidimą ir pažaisti, jei tik pažadėsime per daug nesisužeisti (važinėdami riedučiais keliskart griuvome, bet menkus nubrozdinimus tikrai išgyvensime!).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius