-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Skuodas–Aleksandrija (13 km)

Įspūdžiais ir patyrimais dalinasi žygeivė Andželika Ciganskaitė, nuotraukos organizatorių ir žygeivių. Kalba neredaguota.
08-20
1200 km žygio „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Skuodas - Aleksandrija (13 km)

5 diena
Rugpjūčio 20 d.

Skuodas–Aleksandrija (13 km)

Atsisveikiname. Keturias dienas keliavę kartu, šiandien išvyksta trys žygeiviai: Dovilė, Greta ir Egidijus. Jie žada šiek tiek pailsėję dar kartą sugrįžti į kelią – pasižiūrėti rudenėjančios Lietuvos. Kartu praleidę nemažai laiko, ėmėme jausti, jog tampame komanda, todėl rimtomis veido išraiškomis sėdame į paskutinį ratą, tačiau išsiskiriame linksmai: šokdami bei linkėdami vieni kitiems lengvo kelio. Pirmoji žygio komanda. O kiek jų dar bus? Kaip jos keisis? Į ką išaugs toks užsidegimas eiti aplink šalį renkant šiukšles ir kviečiant prie švaresnės Lietuvos kūrimo prisijungti visus?

Trys išvyko. Trys žygiuoja toliau. Taip pat mus lydi Jono vairuojamas elektromobilis Nissan E-NV200 iš „Fakto auto“, kuriame sukrautas maistas, būtiniausi daiktai, sudedami šiukšlių maišai, kai darosi per sunku juos panešti. Kai ko nors pritrūkstame, Jonas važiuoja į parduotuvę, o vakar jam teko vežti mane į ligoninę.

Kartu keliauja ir operatorius Mantrimas, fiksuojantis jautriausias žygio akimirkas tam, kad vėliau sudėtų jas į dokumentinį filmą. Ak, kaip įdomu bus vieną dieną žiūrėti įrašą patogiai įsitaisius namuose ir prisiminti įvykusius nuotykius! Štai šiandien eidami į Aleksándriją išsukome iš suplanuoto maršruto, todėl patekome į smėlio karjerą. Bandėme išvažinėtais keliais iš jo išeiti, kol galiausiai šlaitu užlipome į viršų ir radome reikiama kryptimi vedantį žvyrkelį. Nors maršrutas buvo trumpas, o diena graži, ėjome lėtai. Batai nutrynė kojas, apie save primine vakarykštė trauma, todėl keliauti darėsi sunku, tačiau žinojome, kad niekada nebūsime vieni.

Esame dėkingi didelei komandai žygio organizatorių ir draugų ar net visai nepžįstamų žmonių, kurie kasdien rašo, klausia, kaip sekasi, ir linki gero kelio. Gaudami jūsų palaikymą jaučiamės kaip ant sparnų, šiek tiek pakylame virš žemės ir eiti pasidaro lengviau.

Dėkojame Skuodo amatų ir paslaugų mokyklai, kad priėmė mus savo bendrabutyje, kur nusiprausę ir pavalgę skanius operatoriaus Mantrimo paruoštus pietus galėjome susitvarkyti ir pailsėti.

Asmeniškai dėkoju Mažeikių ligoninės priimamajame budėjusiai seselei ir traumatologui už apžiūrėtą ir susiūtą dešinės kojos kelį bei nuraminimą, jog sužeidimas nerimtas ir greitai viskas bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius