Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

30 Lietuvos regioninių parkų geriausius savo objektus ir edukacijas pristatys vienoje vietoje – Rumšiškėse

Lietuvoje yra 30 regioninių parkų. Paprastai geriausiai pažįstame tuos, kurie yra arčiausiai mūsų – vilniečiai – Pavilnių ir Verkių, kauniečiai – Kauno marių, o klaipėdiečiai ir pajūrio gyventojai – Pajūrio regioninius parkus. Susipažinti su įdomiausiais visų Lietuvoje esančių regioninių parkų objektais, maršrutais ir edukacijomis gegužės 26-ąją bus galima vienoje vietoje - Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse.
Dovainonių atodanga
Dovainonių atodanga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tądien čia vyks renginys „Lietuvos regioniniams parkams – 25“. 11.30 val. etnografinio miestelio aikštėje prasidėsiančio renginio programoje – daugybė įdomių užsiėmimų ir pristatymų.

Regioninių parkų direkcijos šurmuliuos Aukštaitijos, Dzūkijos, Mažosios Lietuvos, Suvalkijos ir Žemaitijos etnografinių regionų kiemeliuose. 30 regioninių parkų pristatys išskirtinę vertę bei gamtos, kultūros ir kulinarinį paveldą.

„Minint Lietuvos regioninių parkų 25-metį, džiugu prisiminti direkcijų ir kitų institucijų pasiektus rezultatus, regioniniuose parkuose dirbusių ir dirbančių žmonių nuoširdų darbą“, – sakė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis.

Didžiausias Lietuvoje – Labanoro regioninis parkas, užimantis daugiau nei 550 kv. km teritoriją. Mažiausias – Pavilnių regioninis parkas, išsidėstęs tik 20 kv. km. Tačiau net ir mažiausiame regioniniame parke lankytojų laukia ne vienas įdomus objektas ir intriguojantis maršrutas pėsčiomis, o daug kur – ir dviračiais. Atvažiuoti į Rumšiškes – geriausia proga sužinoti visas parkų naujienas. Juolab, kad aktyviausias pažintinio turizmo ir regioninių parkų lankymo sezonas ką tik prasidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius