Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaroma pirmoji slidinėjimo trasa Tauragės regione: ten, kur milžinas vyžas kratė

Šilalės rajone šį savaitgalį oficialiai atidaroma Aukštagirės slidinėjimo trasa. Tai – pirmoji ir kol kas vienintelė profesionaliai įrengta slidinėjimo zona Tauragės regione, – pranešime spaudai informuoja Šilalės rajono savivaldybė.

Vos už 30 kilometrų nuo Kryžkalnio esanti nauja slidinėjimo trasa kviečia aktyviam poilsiui ant Aukštagirės kalno (Bilionių sen., Šilalės r.). Čia įrengta 300 metrų trys įvairaus sudėtingumo trasos su dviem keltuvais ir vienu atskiru multiliftiniu keltuvu vaikams ir pradedantiesiems.

Įrengiat slidinėjimo trasas prisidėjo ir Šilalės rajono savivaldybė, skyrusi 36,5 tūkst. eurų parengti detalųjį planą, paruošti žemės sklypą, nutiesti elektros jungtis. Atsiradus privačiam investuotojui, šis žemės sklypas išnuomotas 50 metų. Aukciono laimėtojas iš savo lėšų įrengė slidinėjimo trasą su keltuvais, sniego patrankomis, apšvietimu tamsiuoju paros metu, požemine vandentiekio sistema, pasirūpino kita technine įranga ir inventoriumi.

„Slidinėjimas – ne tik pramoga, bet ir sportas, fizinė veikla, sveika gyvensena, turiningas ir prasmingas laiko praleidimas su šeima ar draugais. Tikiuosi, kad Aukštagirės slidinėjimo trasa taps dar vienu traukos centru ir prisidės prie turizmo plėtros Šilalės rajone, o aktyvaus žiemos laisvalaikio teikiamus malonumus pajus ne tik čia gyvenantys, bet ir atvykstantys.

Viliuosi, kad ateityje rajono žmonės pajus ir ekonominę naudą – atsiradus daugiau turistų, reikės maitinimo, apgyvendinimo paslaugų, taigi ir naujų darbo vietų“, - sakė Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas.

Sezono pradžia buvo skirta testavimui. Slidinėjimo trasą smalsuoliai galėjo išbandyti dar praėjusią savaitę, užplūdus pirmiesiems žiemiškiems šalčiams. Slidininkų sulaukta išties nemažai. Pastarieji džiaugėsi puikia trasa, naujais keltuvais, įspūdingu kraštovaizdžiu.

Šalia – daug lankytinų vietų

Aplink Aukštagirės kalną yra nemažai turistinių objektų. Tai – 15 m aukščio Aukštagirės apžvalgos bokštas, nuo kurio atsiveria įspūdinga aukščiausios Žemaitijos kalvos – Medvėgalio, bažnyčių ir vandens telkinių panorama. Netoliese stūkso Bilionių piliakalnis, kaip spėjama, legendinių Pilėnų vieta.

Evaldo Brazausko nuotr./Aukštagirės slidinėjimo trasa Šilalės rajone
Evaldo Brazausko nuotr./Aukštagirės slidinėjimo trasa Šilalės rajone

Galima pasigėrėti Paršežerio ežeru ir pasivaikščioti aplink jį esančiu pažintiniu taku. Vos už 25 kilometrų Šilalės mieste veikia naujas ir modernus baseinas, kuris puikiai tiks atsipalaiduoti po žiemos sporto pramogų. Tad atvykusiems iš toliau tikrai neteks nuobodžiauti.

Legenda byloja, kad Aukštagirės kalnas iškilo ten, kur vyžas iškratė ant Bilionių piliakalnio sėdėjęs milžinas. Dar pasakojama, kad ir kalnas, ir greta jo esantis kaimas pavadinimą gavo nuo kažkada čia augusių dangų remiančių, neįžengiamų girių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius