-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čiuožykla Klaipėdoje pranoko lūkesčius: eilėje stovima ir valandą

Klaipėdos Teatro aikštėje išpilta dirbtinio ledo čiuožykla sulaukė milžiniško dėmesio. Senamiesčio verslininkai kreipėsi į miesto merą prašydami turėti ją bent dar viena savaite ilgiau.
Čiuožykla po atviru dangumi Teatro aikštėje sulaukė didelio susidomėjimo. Dabar norima ja pasidžiaugti bent savaite ilgiau.
Čiuožykla po atviru dangumi Teatro aikštėje sulaukė didelio susidomėjimo. Dabar norima ja pasidžiaugti bent savaite ilgiau. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Teatro aikštėje vyksta gyvenimas. Nepaisant to, kad gruodis buvo visai nežiemiškas ir kartais ant ledo susidarydavo pelkės. Tačiau mes matome, kaip žmonėms reikėjo čiuožyklos, kaip jie stovi ilgoje eilėje“, – pasakojo Dalia Grikšaitė, viena iš kalėdinių renginių Klaipėdoje organizatorių.

Pirmadienį Klaipėdos senamiesčio verslininkai ėjo pasikalbėti su Klaipėdos meru dėl galimybės paturėti čiuožyklą Teatro aikštėje ne iki sausio 6-osios, kaip planuota, bet dar bent savaite ilgiau.

„Tai tikras įvykis regione. Matome, kad čiuožykla vilioja ne tik klaipėdiečius, bet ir viso regiono gyventojus. Nustemba ir iš užsienio atvykę turistai“, – pasakojo pašnekovė.

Prieš pat atostogas į Teatro aikštę važinėjo ir mokykliniai autobusiukai. Skaičiuojama, kad dabar per dieną čiuožykloje apsilanko apie 600 žmonių. Iš pradžių su savo pačiūžomis buvo tik kas penktas čiuožėjas. Dabar tokių – kone pusė.

„Pati mačiau, kaip eilėje stovėjo vyriškis su dar neišpakuotomis pačiūžomis“, – šypsojosi D.Grikšaitė.

Turintiems savo pačiūžas pačiuožinėti ant ledo kainuoja simbolinį eurą. Kiti gali nuomotis. Vaikiškų pačiūžų nuoma 45 minutėms kainuoja 2 eurus, suaugusiesiems – 4.

D.Grikšaitės nuotr./Eilė prie čiuožyklos Klaipėdos Teatro aikštėje.
D.Grikšaitės nuotr./Eilė prie čiuožyklos Klaipėdos Teatro aikštėje.

Čiuožykla atidaroma 10 val. ryto ir veikia iki 24 val. Vieno seanso trukmė – 45 min. Rengiamos ir atviros čiuožimo pamokos, savaitgaliais – vakarėliai ant ledo.

„Aišku, visada norisi daugiau, ir to ledo didesnio, kad būtų galima ir ledo rutulio parodomąsias varžymas pademonstruoti. Tačiau padarėme, ką galėjome – po žeme eina svarbios komunikacijos. Turėjome į tai atsižvelgti“, – aiškino pašnekovė.

Kiek kritiškiau čiuožyklos kaimynystę įvertino greta gyvenantys senamiesčio gyventojai. Jie tikino, kad čiuožyklą įrengę darbininkai nepagalvojo, kur pastatyti generatorių. Dabar jis stovi greta gyvenamųjų namų ir nuolat ūžia. Kai tai pastebėję gyventojai kreipėsi į šventės rengėjus, buvo vėlu – ledas jau buvo išpiltas. Todėl nuspręsta pastatyti garsą slopinančią sienutę.

„Mes tikrai nesame prieš čiuožyklą. Tačiau tokia detalė kaip triukšmas buvo neapgalvota. Sienelė kiek sulaiko garsą, džiaugiamės, kad buvo geranoriškai įvertintas mūsų prašymas. Pagal technologijas, įrenginiai, esant minusinei temperatūrai, turi išsijungti. Tačiau tokių orų gi nesulaukėme“, – 15min pasakojo senamiestyje gyvenantis Klaipėdos tarybos narys Andrius Petraitis.

Čiuožykla Teatro aikštėje Klaipėdai kainavo 50 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius