-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dvaras Ukmergės rajone vilios neregėta pramoga – plaukiojančiais viešbučiais

Prezidento Antano Smetonos rezidencijoje turistai bus viliojami ligi šiol neregėta pramoga – Lėno ežeru jie galės grožėtis plaukiojančiame viešbutyje. Vienas toks laivas – viešbutis su visais patogumais – jau gaminamas ir Užulėnį turėtų pasiekti vasaros pradžioje.
Antano Smetonos dvaras
Antano Smetonos dvaras / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Iš viso ketinama pagaminti ir nuomoti 5–6 plaukiojančius stiklinėmis sienomis namelius ant pantoninės platformos, kuriuose poilsiautojai galės gyventi tiesiog ant vandens, rašo „Ukmergės žinios“.

Apie šį ir kitus sumanymus pasakojo pirmuosius lankytojus sukvietusios kavinės „Lėno uostas“ vadovas Vladas Raišys.

Jo šeimos verslo įmonė UAB „Ostina“ šių metų vasarį išsinuomojo pastatą-kumetyną Užulėnio kaime šalia prezidento Antano Smetonos vasaros rezidencijos.

Nuomos sutartis buvo pasirašyta su Ukmergės kraštotyros muziejumi. Beveik 600 kvadratinių metrų nuomojamų patalpų paskirtis – apgyvendinimo, maitinimo, renginių, pramogų ir laisvalaikio organizavimas. Nuomos trukmė – treji metai, nuompinigių dydis mėnesiui – 208 Eur.

Birštono savivaldybėje registruota UAB „Ostina“ buvo vienintelė konkurse dalyvavusi įmonė.

Vladas Raišys pasakojo apie šį pasiūlymą sužinojęs internete. Atvykęs pamatė aplinką, susižavėjo ir nutarė čia plėtoti Birštone jau įsivažiavusį šeimos verslą. Birštone įmonė plukdo turistus Nemunu, Merkiu pačių pastatytais laivais. Turistai turi galimybę pramogauti ir gėrėtis vaizdingomis apylinkėmis. Laivus nuomoja, taip pat įvairioms progoms yra pagaminę plaukiojančią pirtį.

Versle dirba drauge su dukra Justina bei sūnumi Aurimu. Sūnaus ir dukros vardais pavadinti ir du jų įmonės turistiniai laivai.

UAB „Ostina“ vadovas Vladas Raišys. Gedimino Nemunaičio nuotr.
UAB „Ostina“ vadovas Vladas Raišys. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajone ant Lėno ežero namukais-viešbučiais sako turistai galės plaukioti patys. Upėje, kur yra srovė, tai būtų per daug rizikinga, o ežere – saugu.

Dviviečiai bei triviečiai laivai-viešbučiai bus ekologiški su elektriniais nedidelės galios varikliais.

Poilsiautojai galės patys prisišvartuoti ir išmesti inkarą labiausiai patikusioje vietoje. Gamta gėrėtis leis atviri stikliniai langai, arba leisti laiką bus galima atviroje terasoje. Kai norėsis privatumo, lankus galima tiesiog uždengti. Pusryčius galima bus užsisakyti viešbučio kavinėje.

Šiuo metu pačios įmonės drauge su partneriais gaminami viešbučiai ant vandens dar tobulinami. Kadangi medžiagos tokiam statiniui ant vandens yra nepalyginamai brangesnės nei įprastam, statinio kaina nėra labai pigi. Paskaičiavo, kad pagaminti apie 10 kvadratinių metrų namelį su terasa ant vandens kainuos iki 10 tūkst. eurų.

Ar tokios pramogos kainos bus įperkamos, ar orientuotos tik į pasiturintį klientą?

V.Raišys sako, kad planuojama plaukiojančio viešbutuko nuomos kaina nakčiai – 60 eurų. Mano, kad ji įperkama vidutiniam klientui.

Taip pat įmonė planuoja organizuoti renginius, teikti maitinimo, apgyvendinimo paslaugas. Šiuo verslu Ukmergėje besirūpinanti UAB „Ostina“ direktoriaus pavaduotoja, kavinės ir viešbučio administratorė Nijolė Giedraitienė sako, kad kavinė „Lėno krantas“ ateityje dirbs visą savaitę. Jau parengtas sotus ir sveikas kavinės meniu, surinkta darbuotojų komanda.

Tačiau atokiai nuo miesto puoselėti verslą nėra labai paprasta. Apie tai byloja ankstesnių šio objekto nuomotojų patirtis.

Ankstesnieji nuomininkai turėjo finansinių sunkumų, už nuomą ir komunalinius patarnavimus muziejui prasiskolino. Dėl to net teko bylinėtis, o nuomos sutartis buvo nutraukta.

V.Raišys tikina savo riziką įsivertinęs. Jei paaiškės, kad Antano Smetonos dvaras turistų nevilioja, tiesiog pasiims savo namelius ir išsiveš į Birštoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius