Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios vietos atšvęsti Žolinę: „We Love Lithuania“ rekomendacijos

Svarstote, kur šį karštą savaitgalį ne tik pailsėti, bet ir atšvęsti Žolinę? Kelionių po Lietuvą portalas „We love Lithuania“ rekomenduoja – rinkitės Šiaurės Lietuvą. Štai geriausios idėjos, ką ten nuveikti.
Geriausios vietos atšvęsti Žolinę: „We Love Lithuania“ rekomendacijos
Geriausios vietos atšvęsti Žolinę: „We Love Lithuania“ rekomendacijos

Gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“

Ką ten veikti su vaikais? Pakruojo dvare visai šeimai bus įdomu aplankyti dvaro ūkį, plėšriųjų paukščių kampelį, stabtelėti amatininkų dirbtuvėse, suptis senovinėje karuselėje gėlėtame dvaro parke, paplaukioti valtimis Kruojos upe, pasivažinėti senoviniais dviračiais, pajodinėti žirgais ar prariedėti keturviete karieta…

Pakruojo dvaras taip pat ideali vieta ištroškusiems romantikos. Amūro paliesta gėlėta širdžių alėja, Meilės sala, šekspyriškos užuominos ir aristokratiškos manieros – nejučia įkvepia romantikai dvare, kuri ilgam išliks atmintyje. Taip pat čia laukia jauki nakvynė, vakarienė žvakių šviesoje, ilgi pasivaikščiojimai tarp gėlių ir net kino seansas autentiškame vėjo malūne.

Galiausiai, čia verta ne vien pažiūrėti į gėles. Norintys pažinti dvaro istoriją galės ją atrasti drauge su Baronaite keliaudami istoriniais dvaro takais, dalyvaudami edukacinėse programose ne tik pas parfumerę, Žaldoką, bet ir spirito varykloje. Taip pat bus įdomu apsilankyti Neįprastybių kambaryje, Bausmių rūsyje, Technikos muziejuje.

Šiauliuose – gatvės „zoologijos sodas“

Šiaulių TIC archyvo nuotr./Geležinė lapė
Šiaulių TIC archyvo nuotr./Geležinė lapė

Atraskite netipišką zoologijos sodą/ne-sodą Šiauliuose: tūkstančiai katinų vienoje vietoje ir dar penki juodi, vaikštantys ant vaistinės „Valerijonas“ stogo, grafitis iš 80 drugelių, fontanas „Pelikanai“, didžiulis žalias chameleonas medyje, įspūdingo dydžio „Geležinė lapė“, daugybe pasaulio kalbų giedantis gaidys ir dar daugiau įdomių skulptūrų, gatvės meno pavyzdžių miesto gatvėse. Keliaukite atrasti „zoo sodo”!

Naujiena Anykščiuose! Nusileidimų padangomis trasa

„We Love Lithuania“ nuotr./Naujiena Anykščiuose! Nusileidimų padangomis trasa
„We Love Lithuania“ nuotr./Naujiena Anykščiuose! Nusileidimų padangomis trasa

Pramogų sporto centras „Kalita“ – tai tobula vieta šeimai! Jūsų laukią neišdildomi įspūdžiai ir begalė pramogų: rogučių trasa, nusileidimų padangomis trasa, atrakcionas „Virtuali realybė“, mini-ekskavatorius VOLVO ir dar daug kitų linksmybių bei nuotykių!

5 romantiškos vietos palydėti saulę prie Rėkyvos ežero

„We Love Lithuania“ nuotr./Rėkyvos ežeras
„We Love Lithuania“ nuotr./Rėkyvos ežeras

Romantiškiausių saulėlydžių ežeru pripažintas Rėkyvos ežeras kviečia mėgautis vandens pramogomis ir palydėti saulę ant tilto ar plaukiojant jachta, stebint buriuotojus, vėjyje sklandančius aitvarus ar tiesiog vaikštant pakrante. O gal sudomins romantiška vakarienė restorane, įrengtame istorija alsuojančiame pastate ant ežero kranto? Rėkyva turi ką pasiūlyti romantikams….

Anykščiai – čia gera keliauti dviračių takais

„We Love Lithuania“ nuotr./Šventosios kairiojo kranto sveikatingumo takas
„We Love Lithuania“ nuotr./Šventosios kairiojo kranto sveikatingumo takas

Šventosios upės kairiajame krante, Anykščių Šilelio apsuptyje driekiasi vaizdingas dviračių takas, užburiantis savo peizažais, purpuriniais saulėlydžiais, švelniai šlamančia gamta, o tako pabaigoje –amžinosios meilės „Bučinių stotelė“.

Šiaulių „Aušros“ muziejus – virtuali pažintis

Rolando Parafinavičiaus nuotr./Frenkelio vilos rožės
Rolando Parafinavičiaus nuotr./Frenkelio vilos rožės

Ch. Frenkelio vila – kultūros židinys Šiauliuose. Viliojantis 1000 rožių rožynas, istorinis vilos rūmas ir vasaros muzikos festivalis. O kur dar įtraukiančios ekspozicijos, besikeičiančios parodos, edukacijos, susitikimai, filmai, o svarbiausia – „Aušros“ muziejaus kultūros bei istorijos turtai.

Istorijų dvarelis Anykščiuose – muziejus, kuriame viską galima liesti

Organizatorių nuotr./Istorijų dvarelis
Organizatorių nuotr./Istorijų dvarelis

Istorijų dvarelyje atrasite edukacinę erdvę, skirtą visiems, mėgstantiems istorijas ir paslaptis. Ši vieta atsirado iš didelio noro puoselėti kūrybiškumą, ugdyti meilę istorijoms ir knygoms. Dvarelyje ne tik galima, bet tiesiog būtina viską paliesti!

Įdomios lankytinos vietos Lietuvoje – portale „We Love Lithuania“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius