Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgąjį Joninių savaitgalį visi keliai veda į pajūrį: žmonės graibsto paskutinius laisvus kambarius

Trys laisvos dienos ir pranašaujami geri orai šį savaitgalį, panašu, į pajūrį sugins gausybę svečių. Kai kurie viešbučiai tikina jau dabar neturintys ką pasiūlyti, užimti ir Šventojoje esantys nameliai su patogumais. Pajūrio verslininkai bijo džiūgauti iš anksto, juk lietuviškos Joninės paprastai būna merkiamos lietaus.
Palanga
Palanga / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Laukiame svečių, manau, užsipildysime, nes nemažai skambučių. Paprastai per Jonines nebūdavo daug svečių, tačiau lyg gerus orus žada, duota papildoma laisva diena, ir pagal skambučių skaičių situacija smarkiai skiriasi nuo praėjusių Joninių. Manau, visuose Lietuvos kurortuose, paežerėse, sodybose, visur bus daug žmonių“, – sakė viešbučio „Nidus“ direktorė Jurgita Vičienė. Šiame viešbutyje yra 26 kambariai. Standartinis dvivietis kambarys su pusryčiais Joninių savaitgalį čia atsieis 122 eurus.

Visiškai užpildyti kambarius, kurių yra 30, planuoja viešbutis „Palangos vėtra“. Anot direktorės Ingridos Valaitienės, kadangi laisvadieniai žmonėms buvo žinomi iš anksto, daug rezervacijų sulaukta jau prieš kurį laiką.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nidos uostas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nidos uostas

„Viešbutis birželio 23–26 dienomis kaip ir visas rezervuotas, viena kita vietelė atsiranda įvykus pakeitimams. Labai jaučiasi, kad šventinis savaitgalis“, – sakė direktorė.

Nuo Joninių pradeda važiuoti poilsiniai klientai, nes lietuviai planuoja atostogas po Joninių, – sakė I.Valaitienė.

Kambarių kainos čia įvairios. Pagerintas dvivietis kambarys atsieis 90 eurų, apartamentai – 139 eurus, panaši kaina ir liukso.

Nors viešbutis šį sezoną jau buvo visiškai užpildytas sulaukus konferencijos dalyvių, tai bus bene pirmas savaitgalis, kai atplūs tiek daug poilsiautojų.

„Nuo Joninių pradeda važiuoti poilsiniai klientai, nes lietuviai planuoja atostogas po Joninių“, – sakė I.Valaitienė.

Nameliai be tualeto

Šaltuoju metų laiku visiškai apmirusi Šventoji atgimsta nuo Joninių, kai tradiciškai rengiama didelė šventė Jonams ir Janinoms. Renginiai vyks naujoje vietoje – Šventosios uosto teritorijoje, netoli upės bei senojo jūros tilto.

Namelių komplekse „Elektronas“ Šventojoje šiuo metu laisvi likę tik nameliai be patogumų. Paros kaina keturiems asmenims – 35 eurai. Tiesa, namelyje nėra dušo, tualeto. Už 20 minučių apsilankymą duše reikės susimokėti papildomai 2 eurus.

„Keturviečių namelių su patogumais Joninių savaitgaliui jau nebeturime. Kaina keturiems asmenims – 60 eurų parai. Jų turime 19, tačiau ilgas savaitgalis, pranašauja gerą orą“, – sakė „Elektrono“ administratorė.

Užklausų sulaukia ir Šventojoje esantis kompleksas „Pajūrio sodyba“, išsiskiriantis šiaudiniais stogais. Para šiame komplekse atsieis 60 eurų.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Buvęs „Kuršių kaimas“, dabar „Pajūrio sodyba“, turi naujus šeimininkus.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Buvęs „Kuršių kaimas“, dabar „Pajūrio sodyba“.

Kai kurie viešbučiai jau užpildyti

Pasak Palangos turizmo ir informacijos centro vadybininkės Egidijos Smilingienės, sulaukiama nemažai klausimų, kokie renginiai numatomi pajūryje.

„Viešbučiuose bus didelis didelis užimtumas, kai kuriuose jau 70–100 proc. užpildyta.

Tradiciškai Šventojoje vyks Joninių šventė. Manau, kad ir Šventojoje bus poilsiautojų, geras oras nusimato, trys dienos. Manau, kad bus labai užimta. Praėjusį savaitgalį vyko „Paplūdimio motociklų festivalis“, Šventoji buvo užimta“, – sakė E.Smilingienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Joninės Šventojoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Joninės Šventojoje

Pasak jos, Palangoje poilsiautojai apsistoti gali už kiekvienam priimtiną kainą.

Nuo 5 eurų už kuklų kambarėlį pas „močiutę“ iki 700 eurų už prabangius apartamentus.

Šiuo metu tiek Palangos, tiek Kuršių nerijos kurortuose kainos dar nėra pasiekusios piko. Didžiausios kainos už nakvynę būna nuo liepos vidurio. Tiesa, dabar apsistoti brangiau nei gegužę.

Vyks festivalis

Nidoje šį savaitgalį, be Joninių, vyks ir Tarptautinis folkloro festivalis „Tek saulužė ant maračių“.

Anot Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorės Editos Lubickaitės, keblumų ieškant nakvynės kilo jau patiems organizatoriams, mat atvyksta apie 300 dalyvių.

„Sudėtinga rezervuoti nakvynes. Tarptautinis festivalis, išvakarėse Joninės, taip pat vyks „Neringa FM“ renginys. Patys susidūrėme, jog rasti nelengva, tačiau privačiame sektoriuje vietų tikrai yra“, – sakė E.Lubickaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius