-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgiausias Lietuvoje pažintinis takas pelkėje dar ilgės

Mūšos tyrelio pelkė – vienas Žagarės regioninio parko kraštovaizdžio elementų. Prieš trejetą metų atidarytas Mūšos tyrelio pažintinis takas įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausias pelkėje lentų takas. Jo ilgis – 3605,87 m. Planuojama nutiesti dar daugiau kaip 2 km lentų tako. Tuomet takas taps žiediniu ir bus galima apeiti pelkėje tyvuliuojantį Miknaičių ežerą.
Mūšos tyrelio pelkės takas
Mūšos tyrelio pelkės takas / VSTT nuotr.

Galimybė apjuosti Miknaičių ežerą Mūšos tyrelio pažintiniu taku atsirado įgyvendinant projektą „Dviračiu po Žiemgalą“.

"Šiuo metu pradėti šio tako II etapo įrengimo darbai. Kai bus nutiesta papildoma 2170 m ilgio lentų tako atkarpa, atsiras galimybė rytine Miknaičių ežero pakrante grįžti į pažintinio tako pradžią. Maršrutas lankytojams taps daug patrauklesnis. Pažintinį taką taip pat papildys dvi stotelės, supažindinsiančios su vabzdžiais ir „Natura 2000“ teritorija draustinyje", – rašoma Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Mūšos tyrelio telmologinis draustinis įsteigtas siekiant išsaugoti Mūšos tyrelio aukštapelkės dalį ir apypelkio miškus. Šį sudėtingą gamtinį kompleksą sudaro didelė aukštapelkė, tarpinio tipo pelkės, žemapelkė, durpynai ir šlapi miškai.

VSTT nuotr./Mūšos tyrelio pelkės takas
VSTT nuotr./Mūšos tyrelio pelkės takas

Mūšos tyrelio pelkėje gausu paukščių: čia gyvena gervės, juodieji gandrai, šaukštasnapės antys ir kitos sparnuočių rūšys. Beveik šešių hektarų natūralų Miknaičių ežerą pamėgę migruojantys paukščiai. Ypač gausu želmeninių žąsų, kurių praskrenda tūkstančiai.

Šis ežeras unikalus tuo, kad prie jo gyvena labai retas ir saugomas drugelis – pelkinis satyras. Tai toliausiai į vakarus nutolęs pelkinio satyro paplitimo taškas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius