-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irklente iš Vilniaus į Kauną nuplaukęs italas: „Jeigu galiu aš – gali kiekvienas“

Gegužės 18 dieną šalia Vilniaus Mindaugo tilto prasidėjusi nutrūktgalviška italo kelionė Nerimi antradienį sėkmingai baigėsi prie Kauno pilies. Andrea Ricci, plaukdamas irklente, įveikė apie 170 km distanciją. Kauno krantus pasiekęs vandens sporto entuziastas gyrė Lietuvos kraštovaizdį ir pažadėjo sugrįžti.
Andrea Ricci
Andrea Ricci / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

15min primena, kad A.Ricci į kelionę išlydėjo Vilniaus „Regatos“ klubo baidarininkai, Italijos ambasadorius Francesco Fransoni ir garsiausias Lietuvos italas – virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Per keturias kelionės dienas irkluotojas aplankė Grigiškes, Kernavę ir Jonavą. „Prakiurus irklentei, – atviravo jis, – trumpam teko stabtelėti ir Karmėlavoje.“

Neries pakrantėje, pilies fone, krantą pasiekusį svečią pasitiko miesto savivaldybės ir VŠĮ „Kaunas In“ atstovai, itališkai tautietį sveikino 20 metų Lietuvoje gyvenantis vertėjas Stefano Lanza.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andrea Ricci
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andrea Ricci

„Turime labai gražią iniciatyvą italo, kuris nusprendė įveikti tokį didžiulį atstumą nuo Vilniaus iki Kauno Neries upe. Labai džiugu, nes Kaunas visada buvo upinis miestas.

Labai gaila, kad sovietmečiu ir pastaraisiais dešimtmečiais Kaunas buvo atskirtas nuo upių – neturime gerai išvystyto vandens transporto.

Hanzos laikais čia veikė uostas, o vėliau, XIX amžiuje, tai buvo vienas iš svarbiausių Rusijos imperijos upinių miestų. Labai gaila, kad sovietmečiu ir pastaraisiais dešimtmečiais Kaunas buvo atskirtas nuo upių – neturime gerai išvystyto vandens transporto. Dėl to tokios iniciatyvos yra labai sveikintinos, labai džiaugiamės ir viliamės, kad vandens turizmas Kaune atsigaus“, – 15min sakė Aurelijus Zykas, „Kaunas IN“ vadovas.

„Ciao!“, – džiaugsmingai sušuko prie kranto priartėjęs ir plevėsuojančią Italijos vėliavą išvydęs A.Ricci.

„Labai graži upė, nuostabus kraštovaizdis – natūrali gamta. Turėtumėte tai išnaudoti“, – sakė jis.

Italas pastebėjo, kad plaukiant upe stinga vietų, kur būtų galima išsilaipinti, surengti pikniką ar pailsėti su šeima. „Aukštoje žolėje, – sakė jis, – knibždėte knibžda erkių.“

„Erkės – vienintelis pavojus, su kuriuo gali susidurti užsieniečiai. Kelionė nebuvo sunki, tiesa, sinoptikai šiomis dienomis prognozavo lietų, todėl jam ir ruošiausi, tačiau buvo saulėta, ir galiausiai pritrūkau marškinėlių“, – juokavo pašnekovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andrea Ricci
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andrea Ricci

15min paklaustas, ar šį maršrutą siūlytų savo draugams, pašnekovas atsakė užtikrintai: „Būtinai rekomenduosiu“. Taip pat jis atskleidė, kad pats norėtų tokią kelionę suorganizuoti ir italus supažindinti su Lietuva. A.Ricci sužavėjo ir kita, pakeliui atrasta upė – Šventoji.

„Vanduo joje toks skaidrus, labai gražu. Žinau, kad tai ilgiausia upė, tekanti Lietuvoje. Norėčiau ja plaukti“, – ateities planais su 15min dalijosi pašnekovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andrea Ricci
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andrea Ricci

Būdamas Vilniuje žiūrėjau į upę ir galvojau, kur ji teka. Sužinojau, kad į Kauną – būsimą Europos kultūros sostinę. Pamaniau, kad turiu tai padaryti.

Geležinkelių srityje dirbantis italas atskleidė, kad į Lietuvą pirmą kartą atvyko darbo reikalais. Paklaustas, kodėl pasirinko Nerį A.Ricci paaiškino: „Būdamas Vilniuje žiūrėjau į upę ir galvojau, kur ji teka. Sužinojau, kad į Kauną – būsimą Europos kultūros sostinę. Pamaniau, kad turiu tai padaryti. Pasiruošimas truko 20 dienų, man padėjo draugai lietuviai ir italai.“

„Čia nėra nieko nepaprasto, tik kiek neįprasta. Tačiau jeigu galiu aš – gali kiekvienas“, – kalbėjo A.Ricci.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius