Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsišokėliai: Birštone atidarytas viešbutis tik suaugusiems – subalansuotas egoistams

Drąsu, provokatyvu, su subtilios erotikos prieskoniu ir tikrai unikalu – taip galima apibūdinti rugsėjo 30-ąją Birštone vykusio „Vytautas Ego SPA“ atidarymo atmosferą. Šiame 8 mln. eurų atsiėjusiame viešbutyje gali apsistoti tik 21 metų amžiaus ir vyresni egoistai. Čia veikia ir analogų Baltijos šalyse neturinti dešimtvietė barokamera, kurioje galima pasijusti lyg povandeniniame laive.
Birštone atidarytas tik suaugusiems egoistams skirtas viešbutis „Vytautas Ego SPA“
Birštone atidarytas tik suaugusiems egoistams skirtas viešbutis „Vytautas Ego SPA“ / Mariaus Vizbaro ir Pauliaus Grigaliūno nuotr. montažas

Naująjį kompleksą sudaro viešbutis, autorinių terapijų ir procedūrų SPA erdvė, konferencijų salė, fine dining restoranas „Kitsch’as“ ir hiperbarinės deguonies terapijos centras „Vytautas Oxygen SPA“.

Į atidarymą susirinkusius svečius pasitiko ultravioletinių lempų šviesos, išskirtiniai šokėjai bei erdves tarsi įrėminantys personažai, skambėjo erotinę melodiją keitę klubinės muzikos garsai, oficialios kalbos pradėtos striptizo pasirodymu, kurį svečiai stebėjo sugulę ant stilizuotų viešbučio lovų – provokuojantis šou, kokių Lietuvoje reta.

Sukurta atmosfera, leidžianti tarsi išsilaisvinti iš pančių, dūkti ir kvailioti.

„Aš esu egoistas, profesionalus hedonistas. Šį objektą kūriau jums ir sau, kad kiekvienas atvertume savo tikrąjį ego. Kompleksas skirtas reikliems, išrankiems ir visko mačiusiems egoistams“, – viešbučio atidarymo metu prisipažino „Vytautas SPA“ verslo grupės vadovas Vytas Brusokas.

Mariaus Vizbaro nuotr./Vytas Brusokas
Mariaus Vizbaro nuotr./Vytas Brusokas

Viešbučio interjere vyrauja pušų žalumą atspindinti smaragdo spalva, 59 neįprastos formos ir išdėstymo kambarių sienos dekoruotos įvairiaspalviu aksomu, visur – paveikslai, o ir pats pastatas – kiek neįprastos ovalios formos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Vytautas Ego SPA“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Vytautas Ego SPA“

Į spalvų terapijos, drąsos ir išskirtinumo nestokojantį objektą investuoti 8 mln. eurų.

„Šis objektas yra kitoks. Žmonėms reikia kitokių pojūčių. Tikiuosi, kad čia lankysis ne tik egoistai, bet ir tie, kurie myli ne tik save, bet ir kitus. Išskirtiniai apgyvendinimo ir SPA paslaugas teikiantys objektai augina ir praturtina Birštoną. Mūsų vizija – judrus, įvairialypis, šiuolaikiškas kurortas“, – tikino atidaryme dalyvavusi Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

VIDEO: Birštone duris atvėrė „Vytautas Ego SPA“ – atidarymo metu netrūko erotikos

Leido daryti, ką nori

Kaip prisipažino V.Brusokas, išskirtiniu ir nestandartiniu viešbučiu bei SPA kompleksu, į kurį priimami tik suaugusieji (N-21), siekta ne įsitvirtinti esamoje verslo sferoje, o sukurti visiškai naują nišą. Tokia interjero, architektūros ir pakraipos visuma Lietuvoje, anot jo, yra naujovė, neturinti analogų.

Ryškų, spalvingą, kontrastuojantį interjerą su komanda kūrė interjero architektė Viktorija Puodžiūtė. Viešbučio interjere vyraujančios šio amžiaus pradžios art deco linijos persipina su idėjomis, kurios būdingos postmodernistinei „Memphis“ grupei.

Užsakovų užduotis architektams turėjo skambėti kaip svajonė – darykite, ką norite. Išsišokti išties nebijota.

„Vytautas Ego Spa“ nuotr./Birštone atidarytas tik suaugusiems egoistams skirtas viešbutis „Vytautas Ego SPA“
„Vytautas Ego Spa“ nuotr./Birštone atidarytas tik suaugusiems egoistams skirtas viešbutis „Vytautas Ego SPA“

Komplekso fine dining restorane „Kitsch’as“, primenančiame tropikus, autorinį meniu kuria Lietuvoje pripažintas virtuvės šefas Darius Dabrovolskas ir jo padėjėjas Erikas Janerikas, tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs Challenge“ Kinijoje iškovojęs bronzos medalį.

Modernioji gastronomija čia derinama su klasikinės virtuvės sprendimais.

Mariaus Vizbaro nuotr./Birštone atidarytas tik suaugusiems egoistams skirtas viešbutis „Vytautas Ego SPA“
Mariaus Vizbaro nuotr./Birštone atidarytas tik suaugusiems egoistams skirtas viešbutis „Vytautas Ego SPA“

Atidarymo metu svečiai ragavo tuno tartarą, ungurį su mini bulvytėmis bei kastiniu. Patiektos ir austrės.

„Mes – kičas gerąja šio žodžio prasme, – teigė restorano vadovas Žilvinas Byčius. – Tai, kas nesuderinama, pas mus neatsiejama. Tai, kas nelogiška, mūsų restorane neišvengiama. Augsime iki prestižinės „Michelin“ žvaigždutės.“

Procedūra, panardinanti 10 metrų po vandeniu

Hiperbarinės deguonies terapijos centre veikia vienintelė tokio tipo dešimtvietė hiperbarinės deguonies terapijos kamera Baltijos šalyse, atsiėjusi apie 600 tūkst. eurų.

Hermetiškoje patalpoje svečiai su sandariomis veido kaukėmis per uždaro kontūro deguonies tiekimo sistemą kvėpuoja grynu medicininiu deguonimi. Visą procedūrą prižiūri kartu joje dalyvaujantis gydytojas.

Oras barokameroje suslegiamas iki 2,5 atmosferų slėgio, kuris prilygsta slėgiui 10 metrų gylyje po vandeniu. Tad procedūros metu pasijusite tarsi povandeniniame laive.

„Tokie seansai organizmą maksimaliai prisotina deguonies. Tai padeda gydant daugiau nei 30 skirtingų susirgimų ir traumų, – paaiškino „Vytautas SPA“ medicinos centro vadovas Mantas Jurkonis. – Seansai regeneruoja, gerina savijautą ir pristabdo senėjimo laikrodžius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius