Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtiniai svečiai Kauno kempinge – senoviniais „citroenais“ į Lenkiją keliaujantys suomiai

Kaune, greta Lampėdžio ežero įsikūrusiame kempinge „Camp Inn“, penktadienio vakarą įsikūrė išskirtiniai svečiai – maždaug trisdešimt senovinių „Citroën 2CV“ automobilių, kuriais keliauja suomiai.
„Citroën 2CV“ klubo iš Suomijos nariai vieši Kauno kempinge
„Citroën 2CV“ klubo iš Suomijos nariai vieši Kauno kempinge / Sigitos Kaminskaitės nuotr.

Išskirtiniai „citroenai“ iš karto sulaukė kauniečių dėmesio – svečiams iš Suomijos toks dėmesys buvo netikėtas, bet malonus.

„Visi į mūsų koloną reguoja labai pozityviai, kelyje šypsosi ir mojuoja, o sustojus nori nusifotografuoti“, – pasakojo vienas iš Suomijos „Citroën 2CV“ klubo narių Petri Kannisto.

Sigitos Kaminskaitės nuotr./Petri Kannisto su žmona
Sigitos Kaminskaitės nuotr./Petri Kannisto su žmona

Jis supranta, kad automobiliai, kuriais keliauja, traukia akį – jų nepastebėti neįmanoma. Vieni keliautojai atvyko su mažais ryškiaspalviai automobiliais, kiti – su dideliais, furgonus primenančiais citroën‘ais, kuriuose galima ir miegoti.

Pasak „Citroën 2CV“ entucziasto iš Suomijos, šiuos automobilius labai lengva prižiūrėti ir remontuoti.

„Tai – labai paprastos mašinos. Jei kas sugenda, gali suremontuoti kelyje, priešingai nei šiuolaikinius automobilius“, – kalbėjo P.Kannisto.

Pasak jo, kelionėje jiems kol kas šypsojosi sėkmė ir didesnių gedimų pavyko išvengti: tik vienam automobiliui buvo išdužęs stiklas, tačiau jį pavyko be didesnių problemų pakeisti.

Sigitos Kaminskaitės nuotr./„Citroën 2CV“ klubo iš Suomijos nariai vieši Kauno kempinge
Sigitos Kaminskaitės nuotr./„Citroën 2CV“ klubo iš Suomijos nariai vieši Kauno kempinge

Tikrus suomius nustebino, jog čia yra suomiška pirtis – sauna. 

Iš Lietuvos suomių „Citroën 2CV“ klubo nariai keliaus į Lenkiją. Prieš tai buvo sustoję Latvijoje, taip pat aplankė Nidą. 

Kaune jie žada praleisti šeštadienį ir sekmadienį ir per tas dienas aplankyti Senamiestį, IX fortą, taip pat užsukti į S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome vykstančią oro šventę.

Tačiau pramogų jie rado ir kempinge – tikrus suomius nustebino, jog čia yra sauna. 

„Jau išmėginome pirtį. Ji buvo labai gera – tikra suomiška pirtis, visai kaip namie“, – negalėjo atsistebėti svečias iš Suomijos.

 Automobiliai, tapę Prancūzijos simboliu

„Citroën 2CV“ automobilių entuziastai iš Suomijos Kaune stabtelėjo tik keletui dienų – sekmadienį jie pajudės į Lenkiją. Kaimyninės šalies Torūnės mieste liepos 28 – rugpjūčio 2 dienomis vyks pasaulinis „Citroën 2CV“ automobilio gerbėjų susitikimas – būtent į jį suomiai ir vyksta.

Teigiama, kad į šį kas dvejus metus vis kitoje šalyje vykstantį susitikimą šiemet turėtų suvažiuoti apie 5 tūkst. legendinių „Citroën 2CV“ automobilių iš viso pasaulio.

„Citroën 2CV“ – Prancūzijos simboliu tapę, ilgiausiai, nuo 1948 m. iki 1990 m., kompanijos "Citroën" gaminti automobiliai. Šie automobiliai savo populiarumo viršūnę pasiekė praeito amžiaus aštuntajame dešimtmetyje ir buvo tapę to laikmečio simboliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius