Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kauno Kalėdų eglės naujovės – karuselė jos viduje ir šviesų žaismas

Trečiadienį Kauno Rotušės aikštėje pristatytos naujovės, kurios lauks kauniečių ir miesto svečių, atvykusių aplankyti Kalėdų eglės.

Kiekvienais metais Kauno žaliaskarė sulaukia didžiulio dėmesio. Įvairiuose rinkimuose kauniečių puošta Kalėdų eglė renkama kaip gražiausia ar originaliausia Lietuvos Kalėdų eglė.

Šiais metais pagrindinė miesto eglė bus kiek kitokia. Viršutinė eglės dalis bus klasikinė žaliaskarė, papuošta gerai šviesą atspindinčiais žaisliukais. Apatinė dalis bus judanti, į šią dalį galės užeiti lankytojai. Specialiai pagaminta platforma suksis ratu ir primins didelę vaikišką karuselę. Jos viduje bus įrengti suoliukai su staliukais, karuselė su mediniais arkliukais, skirta suptis.

Eglės kūrėjai sako, kad vienu metu platforma turėtų atlaikyti ne mažiau kaip 100 žmonių svorį, tam pasitelkti galingi elektros varikliai.

Kaip ir pernai, eglė bus interaktyvi – prijungta prie interneto ir valdoma kompiuteriais.

„Jau antrus metus iš eilės deriname klasikinės eglutės vaizdą su išmaniosiomis technologijomis. Įgyvendinant šį projektą teko išspręsti daugybę techninių ir programinių rebusų. Eglutė tiesiogiai prijungta prie interneto – tai suteikia didžiules jos valdymo bei interaktyvumo galimybes, bet kelia daug sudėtingos IT infrastruktūros realizavimo iššūkių. Sistemoje panaudota daug jutiklių, valdiklių, įvairios elektronikos. Eglutę išmaniuoju telefonu galiu valdyti beveik iš bet kurios pasaulio vietos, o miestiečiai Rotušės aikštėje galės keisti eglutės apšvietimą, skelbti šventinius sveikinimus“, – pasakojo eglutės interaktyvios dalies autorius Tomas Stasiukaitis.

Eglės kūrėjai šiais metais daugiausia dėmesio skirs šviesai ir jos valdymui. Šviesos spalvas ir girliandų greičius bus galima keisti apsilankius svetainėje kaunoeglute.lt.

Faktai apie šių metų Kauno eglę:

  • Apatinėje eglės dalyje didelė tikra besisukanti karuselė
  • Eglės aukštis 16 metrų
  • Eglės plotis beveik 15 metrų apačioje
  • Daugiau kaip 200 metrų girliandų sujungs eglutę ir namukus, eglę juosiančias girliandas jau galima skaičiuoti kilometrais
  • Viršutinė dalis žalia, iš atskirų eglučių, puošia žalios girliandos, RGB spalvotas apšvietimas
  • Karuselėje dvylika medinių arkliukų, ant kurių bus galima jodinėti, taip pat staliukai, suoliukai
  • Aplink savo ašį apatinė dalis apsisuks maždaug per 20 minučių
  • Eglę puoš dideli šviesą atspindintys žaislai, bus daug baltos ir spalvotos šviesos ir viskas turėtų žėrėti
  • Eglė bus prijungta prie interneto (antrus metus iš eilės). Žmonės būdami Rotušės aikštėje galės valdyti eglės apšvietimą, rašyti internetu sveikinimo žinutes, jos bus transliuojamos ekranuose
  • Eglėje bus sumontuoti 6 interaktyvūs ekranai
  • Eglę kuria didelė ir marga komanda: menininkai, architektas, technikai, elektrikai, IT specialistai ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius