-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujame po Lietuvą: 2019-ųjų atradimų TOP5

Idėjos 2020-iesiems gali būti geriausi kitų keliautojų 2019-ųjų atradimai!
Bernotiškių (Šalkavos) koplyčia
Bernotiškių (Šalkavos) koplyčia / checkinlithuania.com nuotr.

Baigėsi 2019-ieji, kurie man, www.checkinlithuania.com tinklaraščio autorei, buvo pilni kelionių po Lietuvą ir gausūs gražių, džiaugsmingų, įdomių, netikėtų, paslaptingų atradimų. Ta proga dalinuosi savu geriausių praėjusių metų Lietuvoje aplankytų vietų penketuku:

Metų netikėtumas – Gravitacinė kalva

D.Gedeikytės-Jakutienės nuotr./Kruonio gravitacinė kalva
D.Gedeikytės-Jakutienės nuotr./Kruonio gravitacinė kalva

Vieta, kur akys mato tai, ko nėra. Taip trumpai apibūdinčiau Kruonio apylinkėse esančią Gravitacinę kalvą. Smalsu, kas čia per keista vieta? Skaitykite čia ir sužinosite, kaip prietaisai teisybę nustatyti padėjo, o akys patikėti negalėjo.

Gražiausias pėsčiųjų takas – Mūšos tyrelio takas

Ilgiausias lentų takas pėstiesiems per pelkę Lietuvoje. Ir vienas gražiausių. 7 kilometrai tako leidžia sočiai pasigėrėti nediduku žaviu Miknaičių ežeru, įsiminti pelkei būdingą gamtovaizdį, pakvėpuoti grynu oru ir, jei pavyks taką lankyti tuo metu, kai nėra daug kitų žmonių, iki soties pasimėgauti aplink tvyrančia tyla ir ramybe. Daugiau apie taką – čia.

Paslaptingiausia vieta – Bernotiškių (Šalkavos) koplyčia

checkinlithuania.com nuotr./Bernotiškių (Šalkavos) koplyčia
checkinlithuania.com nuotr./Bernotiškių (Šalkavos) koplyčia

Aukštų medžių plačių lajų paslėpta ir dėl to, nežinant, sunkiai pastebima apleista Bernotiškių koplyčia rymo vieniša Ukmergės rajono laukuose, netoli to paties pavadinimo kaimo. Ją plačiau aprašiau čia.

Metų atradimas – Camino Lituano kelias per Lietuvą

Tai 500 km ilgio turistinis piligriminis kelias yra garsiojo Europos Šv. Jokūbo kelių tinklo dalis. Visas kelias suskirstytas į dvidešimt etapų, kuriais save piligrimais vadinantys keliauninkai per dieną nužygiuoja nuo trylikos iki trisdešimt kilometrų. Kasdien įveikiant po vieną etapą, visą Lietuvą pavyktų pereiti per dvidešimt dienų. Jei tokiai ilgai kelionei nėra laiko, keliauti galima etapais. Kad ir po vieną. Kaip keliavome viena iš jo atkarpų skaitykite čia.

Sudėliotas ilgiausias maršrutas pėsčiomispo Vilniaus vietas, kurias ne visi pastebi

123rf.com nuotr./Literatų gatvė
123rf.com nuotr./Literatų gatvė

Objektai, pro kuriuos vilniečiai dažnai praeina patys ar veda svečius, tačiau neatkreipia į juos dėmesio, nes nežino ypatingais juos darančių istorijų. Objektai, kurie, lyg paslėpti nuo žmonių akių, glūdi gilesniuose Vilniaus sluoksniuose ir klostėse, dėl to yra mažiau žinomi ir lankomi. Būtent tokių lyg pastebėtų, tačiau nepastebėtų miesto vietų yra pilnas šis mano pačios sudėliotas maršrutas po Vilnių – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius