Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Birštoną laivu – už keliolika eurų gauni pažintinę ir poilsinę kelionę

Nors esu vietinė ir Prienai, Birštonas bei šių miestų apylinkės man puikiai pažįstamos, plaukdama laivu iš Kauno į Birštoną nustebau – nuo vandens man gerai žinomos vietos atsiskleidė visiškai kitaip.
Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną
Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną / Milenos Migonytės nuotr.

Keturių valandų trukmės plaukimas laivu „Nemunas“ kartu su profesionaliu gidu suteikė galimybę pasigrožėti Kauno marių regioninio parko bei Nemuno krantais, piliakalniais bei išgirsti pasakojimus ir legendas apie pradingusius kaimus. O pasiekus kelionės tikslą laukė pažintinė ekskursija po vieną iš gražiausių Lietuvos miestų – Birštoną.

Kauno marių regioninio parko turtai – kaip ant delno

Jau pati kelionės pradžia žadėjo gerą nuotaiką: linksmai nusiteikę kapitonai, geras oras, besišypsanti gidė ir nuostabūs Kauno marių regioninio parko vaizdai – supratau, kad nesuklydau apsisprendusi paskirti šiai išvykai visą dieną.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog 4 valandos plaukiant Nemunu yra baisiai ilgas laikas. Tačiau keliaujant šis pojūtis išnyksta, kadangi besikeičiančius vaizdus papildo išsamus gidės pasakojimas apie matomas vietas. Kai kurios jų apipintos legendomis.  

Vos pajudėjus iš Kauno marių prieplaukos prieš akis atsiveria nuostabi Pakalniškių įlanka bei piliakalnis, o kitoje pusėje išvykstančius išlydi Pažaislio vienuolyno bokštai.

Pirmasis kelionės atradimas – turtingos grožiu ir tikrai ne kiekvienam žinomos istorinės vietos: Vieškūnų, Kapitoniškių, Samylų, Visginų, Maisiejų, Dabintos, Lašinių piliakalniai bei Samylių, Pravėnos Karčiupio, buriuotojų meiliai vadinamos „Meilės įlanka“, apsemtos upelių žiotys.

Pro žaliuojančius kalnus ir pakalnes galima pastebėti Rumšiškių bažnyčios varpinę. Kruizo metu iš kitos perspektyvos, šį kartą iš vandens, galima pažvelgti į turistų taip pamėgtą Kadagių slėnį.

Visus šiuos nuostabius vaizdus papildo pasakojimai apie jų istoriją, legendos ir šmaikštūs gidės juokeliai.

Tiesa, tie, kuriems tai neįdomu, gali patogiai įsitaisyti laivo gale ir mėgautis kava bei grožėtis nuostabia gamta vienumoje.

Milenos Migonytės nuotr./Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną
Milenos Migonytės nuotr./Birštonas

Tyras jūros oras... Birštone

Priartėjus prie kelionės tikslo – Birštono – atsiveria Vytauto piliakalnio, Šv. Antano Paduviečio bažnyčios ir Birštono Nemuno krantinės vaizdai.

Tai buvo antrasis mano atradimas kelionės metu – Birštono kurorto architektūros ir gamtos harmonija.

Atvykę į Birštoną galėjome rinktis savarankiškas pramogas arba ekskursiją. Aš keliavau į pastarąją. Pirmoji stotelė – vienintelis Lietuvoje mineralinio vandens garinimo bokštas, kuris nustebina ne tik originalia išvaizda, bet ir tyru, „jūriniu“ oru.

Milenos Migonytės nuotr./Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną
Milenos Migonytės nuotr./Kneipo takelis

Praeiname centrinį miesto parką ir pasiekiame tiesiog gryname ore įrengtus Kneipo takelius. Ši sveikatino procedūra, esanti pačiame Birštono centre, sulaukia didelio ekskursijos dalyvių susidomėjimo. Basomis kojomis tenka žingsniuoti ant įvairaus dydžio akmenėlių ir kankorėžių.

Tai ne tik smagu (mūsų kompanijoje netyla juokas). Gidė pasakoja, kad šis pasivaikšiojimas gerina kraujotaką, aktyvina medžiagų apykaitą, padeda atstatyti imuninę sistemą. Po procedūros atsivėsinus, galima paskanauti Birštono natūraliu mineraliniu vandeniu tiesiai iš šalia esančios vandens biuvetės.

Basomis kojomis tenka žingsniuoti ant įvairaus dydžio akmenėlių ir kankorėžių.

Paskutinės kelios valandos – tai galimybė pažinti Birštoną savarankiškai. Kiekvienas grupės narys pasirenka savo poreikius atitinkatį užsiėmimą.

Vieni, patraukia į Kurhauzą, pasigrožėti piešinių ekspozicija ir pasivaišinti kava, besigrožint Birštono panorama.

Aktyvaus poilsio mėgėjai skuba išmėginti pasivažinėjimą dviračiais, ar jėgų pareikalaujantį lipimą į Vytauto piliakalnį.

Užkandžiaudama Nemuno pakrantėje suprantu koks yra trečiasis mano atradimas – vos už 13 eurų gavome poilsinę ir pažintinę kelionę, apjungiančią antrą pagal dydį Lietuvos miestą – Kauną ir karališkuoju kurortu vadinamą Birštoną. Išlaidos nedidelės, o įspūdžių pilni visi kelionės nariai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius