-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato muziejus pasirengęs apkeliauti visą Lietuvą: šiandien įsikūrė Kėdainiuose

Visą Lietuvą pasirengęs apkeliauti mobilus Klimato muziejus jau šiandien įsikūrė Kėdainiuose. Birželio 7 d. (10.00 val.) Senosios rinkos aikštėje kartu su Nedu Stankevičiumi vyks muziejaus atidarymo šventė, o lankytojai bus laukiami nemokamose ekskursijose iki pat birželio 12 d., rašoma pranešime spaudai.
Klimato muziejus
Klimato muziejus / Klimato muziejaus nuotr.

Vilniuje savo kelionę pradėjęs ir jau spėjęs apsilankyti Trakuose, keliaujantis Klimato muziejus atvyksta į trečiąją savo stotelę Kėdainiuose. Beveik 10 tūkst. lankytojų surinkusi interaktyvi, jūriniuose konteineriuose įrengta paroda nepalieka abejingų – „veikla muziejuje įdomi, naudinga ir interaktyvi“, – socialiniuose tinkluose dalijasi mokytojos.

„Tvarumas ir dėmesys aplinkai turi prasidėti nuo kiekvieno iš mūsų, nuo pačių mažiausių žingsnelių, kuriuose sujungę parodysime, kad mums rūpi ir kad mes galime prisidėti prie pozityvių pokyčių“, – Facebook paskyroje po apsilankymo rašė Seimo narys Lukas Savickas.

„Beje, Klimato muziejus pradeda kelionę po Lietuvos miestus, jeigu vis dar abejojate kokie jūsų žingsniai daro didžiausią įtaką pasauliniam atšilimui, užsukite ir pasitikrinkite“, – rekomendacija dalijosi L.Savickas.

Klimato muziejus yra pirmasis toks keliaujantis edukacinis projektas Baltijos šalyse. Ekspozicijose galima patirti 50 laipsnių kaitrą, palyginti pramonės sričių įtaką klimato kaitai ir įvertinti savo paties asmeninį indėlį šios problemos augimui arba valdymui.

Klimato kaitos ekspozicijoje Kėdainiuose bus galima apsilankyti iki birželio 12 d., registracija į nemokamas ekskursijas www.klimatomuziejus.lt. Vėliau muziejus kelionę tęs per sekančius 13 Lietuvos miestų: Kėdainius, Telšius, Gargždus, Uteną, Panevėžį, Šiaulius, Mažeikius, Palangą, Šakius, Marijampolę, Birštoną, Tauragę, Jonavą ir Kauną. 2023-aisiais muziejus tęs kelionę Latvijoje.

Keliaujančio muziejaus projektą įgyvendina asociacija „Aktyvus jaunimas“, finansuoja Europos klimato iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius