-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kone 50 metų eglę Klaipėdai žiemos šventėms padovanoję Kiviliai: „Išlydime ją kaip karalienę“

„Kai mes susipažinome ši eglė buvo man iki krūtinės“, – žvelgdamas į savo sutuoktinę Raimondą sako Darius Kivilis. Daugiau nei tris dešimtmečius Upelio gatvėje, Klaipėdoje gyvenanti pora uostamiesčiui padovanojo kone dvylikos metrų aukščio žaliaskarę. Ši sidabrinė gražuolė užaugo moters vaikystės kieme, kur ir dabar pora gyvena. Penktadienį ši eglė buvo nukirsta bei atgabenta į Teatro aikštę ir taps pagrindine miesto žiemos švenčių puošmena.
Darius ir Raimonda Kiviliai miestui padovanojo jų kieme užaugusią žaliaskarę.
Darius ir Raimonda Kiviliai miestui padovanojo jų kieme užaugusią žaliaskarę. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Mes ją išlydime kaip karalienę. Šitiek dėmesio. Tikra karalienė nuvažiuos į karališką vietą ir džiugins visus klaipėdiečius“, – sakė daugiau nei keturis dešimtmečius gimtajame kieme augusios eglės šeimininkė R.Kivilienė, neslėpdama.

Moteris sako ir šiandien turinti nuotrauką, kur stovi prie eglės, o ši vos didesnė už ją pačią.

„45-47 metai eglutei, ją pasodino tėvai. Iš kur gavo, nežinau, buvo deficitas“, – sako moteris.

„Bara“, – juokiasi Raimundas, paklaustas, kaip reagavo abu poros vaikai, jog kieme neliks eglės. Atžalos jau suaugo – sūnui per 30, o dukrai jau per 20 metų.

Klaipėdai paskelbus gyvos eglutės paiešką, pora jau pernai siūlėsi padovanoti žaliaskarę, tačiau tuomet jų gražuolę nurungė kaimynas. Dabar juokaujama, jog pačios gražiausios eglės Klaipėdoje auga būtent Upelio gatvėje, kuri įsikūrusi netoli Kuršių marių, gairinama pajūrio vėjo. Teigiama, jog šioje vietoje labai aukštai randami gruntiniai vandenys, tad tai gali būti šių žaliaskarių paslaptis.

D.Kivilis sako, jog itin sveikintina idėja padovanoti miestui eglę. Jų kieme auganti žaliaskarė kiek pakrypusi, pora nusprendė, jog laikas su ja atsisveikinti.

Kas sužaliuos tuščioje vietoje, kol kas pora sako nežinanti. Miesto meras Vytautas Grubliauskas porai padovanojo mažutę eglaitę, bet sutuoktiniai sako jai skirsiantys kitą garbingą vietą.

Eglės kirtimu ir atgabenimu rūpinęsis bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ vadovas Gediminas Valašinas teigė, jog didžiausias rūpestis buvo, jog eglė nesulūžtų.

VIDEO: Išlydėjo kaip karalienę: iš klaipėdiečių namo kiemo nukirsdinta ir į Teatro aikštę atvežta sidabrinė eglė

Klaipėda senamiesčio širdyje – Teatro aikštėje – gyvą žaliaskarę puošia jau trečius metus iš eilės. Iniciatyva kviesti miestiečius dovanoti pačių užaugintas egles Kalėdų šventei tampa tradicija, kuri sulaukia teigiamo miestiečių palaikymo ir atgarsių.

Eglės įžiebimo ceremonija planuojama gruodžio 1-ąją, 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius