-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur vyrams įdomiai pasilepinti pramogomis šią vasarą?

Atrasti vietą, kur vyrai gali pasimėgauti gausa įdomių vyriškų pramogų vienoje vietoje – nėra lengva. Šią vasarą džentelmenai tikrai liks nustebinti ir palepinti didžiausiu Lietuvoje tituluojamame Pakruojo dvare, kur pramogų atras visai dienai su visa šeima.
Gaisrinė
Gaisrinė / Pakruojo dvaro nuotr.

Pasivažinėkite senoviniais automobiliais

Dvaro senovinių automobilių kolekcija kasdien vis gausėja. Čia juos galima patyrinėti iš arčiau, pasivažinėti ar net išsikviesti kaip taksi. Po dvaro teritoriją rieda ir mielai pavežėja norinčius – hipomobilis. Tai – išskirtinė, itin senovinė transporto priemonė, automobilis ir karieta viename, tik jau be žirgo. Pasivažinėti galima ir nedideliu dviduriu 1936 metų kabrioletu "Austin Seven". Tai – britų 1922-1939 metais gamintas ir tuo metu itin populiariu buvęs automobilis. Taipogi užsukus į dvaro garažus nustebins 1924 metais pagamintas Ford (Doctor coupe), kuriuo važinėdavo dvaro daktaras bei gaisrinės automobilis, primenantis apie bene prieš šimtą metų dvare buvusią gaisrinę.

Pakruojo dvaro nuotr./Kur vyrams įdomiai pasilepinti pramogomis šią vasarą?
Pakruojo dvaro nuotr./Kur vyrams įdomiai pasilepinti pramogomis šią vasarą?

Apsilankykite sakalininkystės ūkyje

Būtent Pakruojo dvare yra gaivinamos primirštos sakalininkystės – medžioklės su plėšriaisiais paukščiais – tradicijos. Ūkyje gyvena ir kasdien yra mokomi šio meno dešimtis įvairių plėšriųjų paukščių, tokie kaip – baltagalvis ir baltapetis ereliai, sakalas, vištvanagis, apuokas ir kiti. Sakalininkystė prieš kelis metus net buvo įtraukta į UNESCO nematerialaus pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Nesenstančios tradicijos istorinėje spirito varykloje ir alaus bravore

Istorinis XVII a. alaus bravoras ir greta įsikūrusi spirito varykla kasdien stebina autentiškais gamybos procesais. Bravore dvaro Žaldokas pasakoja, kodėl Pakruojis tapo Lietuvos alaus sostine, dalijasi aludarystės subtilybėmis ir net šauna statinę, o prieš kelis metus atkurtoje istorinėje spirito varykloje demonstruojami unikalūs variniai distiliacijos indai, kūrenami malkomis. Pastaruosiuose gimsta visame pasaulyje aukščiausių prabų medaliais įvertinti lietuviški skoniai su žolelėmis iš dvaro laukų.

Pakruojo dvaro nuotr./Istorinė spirito varykla ir bravoras
Pakruojo dvaro nuotr./Istorinė spirito varykla ir bravoras

Patirkite žaidimo azartą ir malonumą!

Šią vasarą dvare atsidarė dar viena unikali ir vienintelė Baltijos šalyse – pirmųjų pasaulyje "sauso įstatymo" laikų ir legendinių Pinball žaidimų aparatų salė. Tai – įvairiausi senoviniai (kai kurie itin reti!) mechaniniai ir pusiau mechaniniai žaidimų automatai vaikams ir suaugusiems (kai kurie net su N-18 ženklu!), kurie leidžia pažinti, kokie anksčiau buvo žaidimai, jų veikimo principus.

Išvyskite veikiantį garo variklį

Norint savo akimis išvysti ir rankomis paliesti tikrą garo katilą nereikia grįžti laiku į jo sukūrimo dienas. Dvaro ūkis didžiuojasi greta senovinių traktorių stovinčiu ir veikiančiu šiuo XIX a. technikos pažangos stebuklu.

Pakruojo dvaro nuotr./Garo katilas
Pakruojo dvaro nuotr./Garo katilas

Lengviau įsivaizduokite XIX a. gydytojo darbo kasdienybę

XIX a. dvaras turėjo savo gydytoją, kuris prižiūrėjo ne tik baronų, dvariškių, tačiau ir Pakruojo krašto žmonių sveikatą. Išvyskite rūmuose įkurtą jo darbo kambarį su unikaliais senaisiais įrankiais, baldais, o Panoptikume – jo rinktas bei kurtas šokiruojančias neįprastybių kolekcijas.

Pakruojo dvaro nuotr./Daktaro kambarys
Pakruojo dvaro nuotr./Daktaro kambarys

Atrakcija tik turintiems šaltus nervus

Bausmių rūsys – dar viena vieta, kuri egzistuoja tik šiame dvare. Legenda pasakoja buvus vieną iš baronų itin žiaurų, nuolat sugalvojantį bausmių nusikaltusiems kumečiams. Įvairūs bausmių prietaisai atrado savo vietą Bausmių rūsyje, o šiandien jų draugiją dar papildė giljotina ir veikianti elektros kėdė. Išgirdus Bausmių rūsio istorijas, narsa palieka ir drąsiausius...

Pakruojo dvaro nuotr./Bausmiu rūsys
Pakruojo dvaro nuotr./Bausmiu rūsys

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausias Lietuvoje dvaro kompleksas, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje, Lietuvos „Metų turizmo objektas 2018, 2019, 2021“, čia kasmet vyksta unikalūs gėlių ir šviesos festivaliai, yra atkuriamos XIX a. pr. – XX a. pr. dvaro gyvenimo patirtys bei akimirkos, kurias galima patirti kiekvieną dieną nuo 12 val. Daugiau informacijos – www.pakruojo-dvaras.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius