-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kviečia į žygį ieškoti dar neatrasto piliakalnio

Minėdama 2017-uosius, paskelbtus piliakalnių metais, prie Vilniaus įsikūrusi Neries regioninio parko direkcija kviečia į ypatingą žygį. Šį sekmadienį, lapkričio 5 d., kartu su archeologais Gintautu Vėliumi ir Roku Vengaliu bus tyrinėjami statūs Neries šlaitai ties Sidaronių kaimu. Jie, specialistų akimis, turi didelį potencialą slėpti dar neatrastą kultūros paveldo objektą – ne vieną šimtmetį skaičiuojantį piliakalnį.
Kviečia į žygį ieškoti dar neatrasto piliakalnio
Kviečia į žygį ieškoti dar neatrasto piliakalnio / Neries regioninio parko direkcijos nuotr.

Pirmasis toks piliakalnio paieškos žygis š.m. balandžio 1 d. pasibaigė netikėtomis radybomis – žygeiviai kartu su archeologais užkopė ant šimtmečiais pamiršto piliakalnio prie Karageliškių kaimo. Iš rastų brūkšniuotosios keramikos šukių manoma, kad naujai atrastas piliakalnis – vienas pačių ankstyviausių regioninio parko piliakalnių.

Antrasis visiems atviras ir nemokamas žygis lapkričio 5 d., 10 val. prasidės prie Naujosios Rėvos piliakalnio esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje (Zujūnų sen., Vilniaus raj.). Čia žygyje dalyvaujantys archeologai papasakos apie piliakalnius, jų istoriją, gynybinius piliakalnių įtvirtinimus ir jų atpažinimo kraštovaizdyje būdus. Žygio dalyviai sužinos, kas yra gynybinis pylimas, o kas – papilys. Kaip atrodo tipinis piliakalnis ir kaip atskirti daug šimtmečių nenaudotą gynybinį griovį mišku apaugusioje vietoje.

Vėliau bus kopiama į šalia stūksančius šlaitus, einama giliomis raguvomis ir palei Nerį plytinčiais miškais. Numatoma nužygiuoti apie 10 -15 kilometrų. Preliminari žygio trukmė – apie 4 val.

Neries regioninio parko direkcija kviečia žygiui nepamiršti patogios avalynės neslidžiu padu, oro sąlygas atitinkančios aprangos bei priešpiečių sau ir savo draugui.

Daugiau informacijos ir registracija į žygį – parko el. svetainėje www.neriesparkas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius