-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ladakalnis ir Ginučių piliakalnis taps dar patrauklesni lankytojams

Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos bei Valstybinės miškų urėdijos Ignalinos regioninio padalinio atstovų susitikime su rajono savivaldybės vadovais buvo aptarta galimybė bendradarbiauti įgyvendinant lankytinų objektų pritaikymo turizmo poreikiams projektus. Daugiausia kalbėta apie Ladakalnį ir Ginučių piliakalnį. Jų infrastruktūrą norima atnaujinti, tačiau kyla sunkumų, nes objektai priklauso Miškų urėdijai ir tik ji gali tvarkyti objektų aplinką, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Ladakalnis
Ladakalnis / Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Šiuo metu ten esanti infrastruktūra (pvz. laiptai, stendai) yra pasenusi, neatitinka šiuolaikinių poreikių. Atvykę į tokią žinomą vietą, žmonės nori ne tik pasigėrėti gamta, bet ir išgerti kavos, nusipirkti suvenyrų, pasinaudoti higienos paslaugomis.

Yra vizija Ladakalnį bei Ginučių I ir II piliakalnius sujungti į bendrą turistinį kompleksą, kuris turėtų informacinę sistemą, lankytojų aptarnavimo tašką ir prekybos vietą.

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr./Ginučių piliakalnis
Ignalinos rajono savivaldybės nuotr./Ginučių piliakalnis

Vis dėlto minėti Aukštaitijos nacionalinio parko objektai yra Miškų urėdijai priklausančiose teritorijose. Ir tik sklypų savininkas šiuo metu čia gali atlikti statytojo funkciją. Ginučių piliakalnis stovi konservacinės paskirties sklype, kuriame draudžiama ūkinė veikla, nesusijusi su šių objektų ir jų užimtų teritorijų specialia priežiūra, tvarkymu ir apsauga. Ladakalnis yra saugomas gamtos paveldo objektas.

Kaip sakė savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, „esame suinteresuoti, kad kuo greičiau prasidėtų darbai, tačiau nebūdami sklypų savininkai, negalime tų darbų vykdyti. Kita vertus, kai žmogus lipa į piliakalnį ir mato sulūžusius laiptus, jam tikrai nerūpi, kam tas objektas priklauso. Pirmiausia kaltinama savivaldybė, todėl savivaldybė ir nori bendradarbiauti su parku ir miškų urėdija bei imtis parengti projektą pagal pateiktus pasiūlymus“.

Sutarta, kad Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija Ignalinos rajono savivaldybės administracijai pateiks projektinius pasiūlymus, darbų specifikacijas, o prieš rengdama projektą savivaldybės administracija kreipsis į Valstybinę miškų urėdiją dėl leidimo jį rengti ir įgyvendinti minėtose teritorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius