Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laumių plaukais supančiota pelkė, arba Saulėta voratinklių karalystė

Klausimo, ar verta aplankyti Kintuose plytinčią Aukštumalos pelkę, kilti net negali. Galbūt tik verta pasvarstyti, kada geriausia atvykti į Kintus, kada viena didžiausių Nemuno deltos aukštapelkių atskleidžia daugiausia savo paslapčių. Neabejotinai rudenį!
Voratinkliai Aukštumalos pelkėje
Voratinkliai Aukštumalos pelkėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įžengus į Aukštumalos karalystę saulėtą rudens rytą, reginys atima žadą. Blizgantys balti „siūlai“ apraizgę visą pelkės augmeniją – nuo visai prie žemės palinkusių viržio žiedų iki pušų spyglių ar beržo lapijos. O pro kiekvieno iš milijardo voratinklių plyšelį skverbiasi tik rytuose pakilusios saulės spinduliai. Atrodo, galėtum stovėti ir žiūrėti amžinybę.

Ką nors pasakyti sunku, bet mintys rezga įvairiausių paaiškinimų tam, ką matai. Rudenį viską apraizgę voratinkliai žaismingai pavadinami laumės plaukais.

Galbūt laumės taip pat turi žiemojimo buveines, kurių pagrindinė neabejotinai yra Aukštumalos pelkė. Matyt, praūžė didžioji migracijos banga – gal vakar, o gal dar šiandien anksti ryte. Paslėpti pėdsakų laumėms tikrai nepavyko, o gal jos to ir nenorėjo?

Galiausiai, ant vieno iš spalvotų voratinklių pamatai ramiai sau tupintį vorą. Ir nusijuoki. Ne, turbūt naktį čia nesiautė laumės. Turbūt jau kokį gerą mėnesį piešdami šį paveikslą sunkiai darbuojasi vorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius