Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvą apėmė kelionių karštinė: visoje šalyje iššlavė naujuosius magnetukus

Praėjusią savaitę startavusio projekto „Surink Lietuvą“ neįtikėtinas populiarumas nustebino net jo organizatorius. „Karštligiškai visi perka magnetukus“, – džiaugsmo neslėpė idėjos autorė Lina Baublienė. Per dieną ar dvi buvo išpirkta beveik visa pirmoji magnetukų, iš kurių galima sudėlioti Lietuvą, partija. Šią savaitę jų bus gauta naujų, o organizatoriai jau ketina užsakinėti antrą tūkstantį.
Surink Lietuvą – naujo projekto pradžia Ukmergėje
Surink Lietuvą – naujo projekto pradžia Ukmergėje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Iššlavė per porą dienų

Ketvirtadienį startavo naujas dvejus metus truksiantis projektas „Surink Lietuvą“, kurio tikslas – skatinti daugiau keliauti po šalį. Atvykę į kiekvieną savivaldybę žmonės galės už vieną eurą įsigyti specialiai jai dizainerės Eglės Zubkovienės sukurtą magnetuką, o iš jų visų vėliau sudėlioti visos Lietuvos žemėlapį.

Iš pradžių buvo užsakyta tūkstantis tokių Lietuvos žemėlapių, ir pirmosioms dienoms po 50 išdalinta savivaldybėms. Jau penktadienį jie buvo beveik visi ištirpę – susidomėjimas buvo milžiniškas.

Idėjos autorė L.Baublienė, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė, ramina, kad šią savaitę visus Lietuvos kampelius pasieks likusieji pagaminti magnetai, o tikriausiai jau ir bus užsakomas antrasis žemėlapių tūkstantis.

„Su Turizmo informacijos centrais tarėmės, kad jie gavę magnetukus net paštu juos išsiuntinėtų tiems žmonėms, kurie šiomis dienomis specialiai dėl jų buvo atkeliavę“, – 15min pasakojo L.Baublienė.

Maloniai nustebino ir tai, kad milžiniška projekto paklausa matoma ne tik didžiuosiuose miestuose ar kurortuose. „Visa Lietuva nebeturi magnetukų. Aišku, visų pirma jie buvo išpirkti Vilniuje ir Kaune, bet penktadienį – jau beveik visur. Gavom pranešimus ir iš mažiau lankomų vietų – „Ir pas mus nėra, ir pas mus nėra...“ – apie „Surink Lietuvą“ populiarumą pasakojo jo idėjos autorė.

Žmonės keliauja ir vien dėl jų

„Pagrindinis žmonių priekaištas – kaip jūs sau galėjot leisti pagaminti tik tūkstantį žemėlapių“, – juokėsi L.Baublienė. Kodėl tik tiek? Nes projektas vykdomas už pačių savivaldybių lėšas – jos visos dėjosi prie bendros idėjos. „Jeigu būtume prašę didesnės sumos, nebūtume sutarę“, – aiškino ji.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lina Baublienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lina Baublienė

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė pasidalijo ją pradžiuginusiu vienos jaunos šeimos laišku. Šeima praėjusį savaitgalį planavo nuvažiuoti tik į Druskininkus ir Kaišiadorius, o tuomet grįžti į Vilnių. „Bet vien dėl to, kad išgirdo apie projektą, pasirinko didesnį ratą ir per savaitgalį apvažiavo 7 savivaldybes bei iš visų parsivežė magnetukus“, – pasakojo L.Baublienė.

Tiesa, kad visur gautų juos, šeima pasistengė. Paskambino į visas planuotas aplankyti magnetukų platinimo vietas, išsiaiškino jų darbo laiką, paprašė rezervuoti „Surink Lietuvą“ žemėlapio daleles.

Magnetukai platinami savivaldybių Turizmo informacijos centruose, kai kuriose kitose vietose (visą sąrašą galite rasti čia). Keliautojams iššūkiu gali tapti Turizmo informacijos centrų darbo laikas, nes šeštadieniais jie dirba trumpiau, o sekmadieniais – tik maža dalis.

„Magnetukus galima įsigyti ir muziejuose, kurie bent jau šeštadieniais tikrai dirba, o kartais ir sekmadieniais. Yra ieškoma ir daugiau partnerių. Pavyzdžiui, mes Ukmergėje TIC dirbame tik šeštadieniais, sekmadieniais ne. Todėl rengiame sutartį su viešbučiu, kuris dirba visą parą“, – 15min sakė L.Baublienė.

„Nesitikėjome tokio bumo. Žinojom, kad idėja gera, bet kad žmonėms taip patiks... Galiu visus nuraminti – šitas projektas tęsis dvejus metus, tad laiko tikrai visiems užteks“, – patikino L.Baublienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius