-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ vilioja į atvirų durų dienas: „Galėsite pasidaryti asmenukę“

Pasivėžinti rankine drezina, pasidaryti asmenukę depe prie tvarkomo traukinio, sužinoti, kas yra grįžratis ir kaip jis veikia, pamatyti kaip formuojami prekiniai sąstatai ir koks galingas yra Vilniaus intermodalinio terminalo kranas – visa tai ir dar daugiau nuo pirmadienio iki ketvirtadienio siūlo padaryti „Lietuvos geležinkeliai", skelbiantys atvirų durų dienas visoje Lietuvoje.
„Lietuvos geležinkeliai“ skelbia atvirų durų dienas
„Lietuvos geležinkeliai“ skelbia atvirų durų dienas / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūręs Geležinkelių muziejus rugpjūčio 25-29 dienomis lankytojus priims nemokamai. Jo lauko ekspozicijoje bus galima ne tik apžiūrėti praeities riedmenis, bet ir pasivėžinti rankine drezina.

Radviliškio lokomotyvų depe bei jo Klaipėdos ceche, Radviliškio prekinių vagonų depe, Vilniaus elektrinių traukinių depe ir Vilniaus lokomotyvų depo Kauno ceche rugpjūčio 24-28 dienomis, 12.00 ir 14.00 val. bus organizuojamos ekskursijos. Jų metu lankytojai galės susipažinti su depų veikla, juose esančia technika, užduoti rūpimus klausimus.

Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūręs Geležinkelių muziejus rugpjūčio 25-29 dienomis lankytojus priims nemokamai.

Visą rugpjūčio 26 dieną Šiauliuose, Šiaulių geležinkelių infrastruktūros teritorijoje, veiks Kelio priežiūros technikos paroda, bus galima lankytis muziejuje, vykti į ilgabėgių suvirinimo cechą.

Kenos ir Vaidotų geležinkelio stotyse bei Vilniaus intermodaliniame terminale bus galima apsilankyti rugpjūčio 24-28 dienomis, 14.00 val.

Kenos geležinkelio stotis – viena svarbiausių pasienio stočių, per kurią gabenama didelė dalis tranzitinių krovinių, o visos patikros ir muitinės procedūros dėl stotyje esančios modernios įrangos atliekamos greičiau nei per 30 minučių.

Vaidotų geležinkelio stotis - pirmoji visiškai automatizuota skirstymo stotis Rytų Europoje. Dėl visiškai automatizuoto skirstymo ne tik pagreitėja traukinių formavimo procesas bei išauga jo kokybė, bet ir žymiai padidinamas saugumas, nes kelyje nebereikia atlikti pavojingų darbų. Šioje stotyje gali būti paskirstyta iki 3000 vagonų per parą.

Vilniaus intermodalinis terminalas – tai vieta, kurioje konteineriuose esantys kroviniai perkraunami tarp geležinkelio ir automobilių transporto priemonių. Terminalo technologija užtikrina krovinių išskirstymą Vilniaus regione bei greitą jų perkrovimą į šaudyklinius traukinius, kursuojančius tarp Klaipėdos uosto ir Rytų Europos bei Azijos valstybių.

Būtina registracija

Geležinkelių muziejuje Vilniuje ir Šiaulių geležinkelio infrastruktūros renginiuose lankytojų skaičius neribojamas. Visų kitų objektų lankymui bus renkamos 20-30 žmonių grupės, todėl vietų skaičius ribotas – būtina išankstinė registracija žemiau nurodytais kontaktais:

Radviliškio lokomotyvų depas (Laisvės al. 17, Radviliškis): 8 422 20029;

Radviliškio lokomotyvų depo Klaipėdos cechas (Priestočio g. 9A, Klaipėda): 8 46 202 696 arba 8 628 08648;

Radviliškio prekinių vagonų depas (Puškino g. 1, Radviliškis): 8 422 20258;

Vilniaus lokomotyvų depo Kauno cechas (A. Juozapavičiaus pr. 106A, Kaunas): 8 37 272 229;

Vilniaus elektrinių traukinių depas (Pramonės g. 78, Vilnius): 8 5 269 3866 arba 269 3463

Kenos geležinkelio stotis (Kenos g. 34, Kalvelių k., Kalvelių sen., Vilniaus r. sav.): 8 5 2694023 8 651 60466

Vaidotų geležinkelio stotis (Eišiškių pl. 100, Vilnius): 8 5 269 4741

Vilniaus intermodalinis terminalas (Terminalo g. 8, Vilnius): 8 5 202 1201

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius