-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 22 /15:02

Lukiškių aikštėje įrenginėjamas paplūdimys supykdė nieko apie planą nežinojusius konservatorius

Nuo antradienio Vilnius visą vasarą turės savo smėlio pliažą Lukiškių aikštėje. Paplūdimio gultai, skėčiai, persirengimo būdelė, paplūdimio tinklinio aikštelė ir jūros vaizdas ekrane bei garsas – visos detalės padės kurti vasaros kurorto įspūdį, pirmadienį paskelbė savivaldybė. Smėlis aikštėjė jau pilamas, o koalicijos partneriai apie tokį planą sužinojo tik iš pranešimo žiniasklaidai. Todėl konservatoriai ketina reikalauti Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pasiaiškinimo.
Lukiškių aikštėje bus pristatytas dirbtinis paplūdimys
Lukiškių aikštėje bus pristatytas dirbtinis paplūdimys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pietiniai Europos kurortai privėrė duris, o Baltijos jūros paplūdimiai šiemet bus pilni, todėl skubame padėti vilniečiams ir miesto svečiams – ilsėkitės Vilniuje. Šią vasarą Vilnius virs kurortu, tuo galėsite įsitikinti jau rytoj“, – pranešime pirmadienį cituotas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Supykdė konservatorius

Tačiau ši idėja visai nenudžiugino jo politinių partnerių Vilniaus miesto savivaldybės taryboje – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas pareiškė, kad apie planą Lukiškių aikštėje įrengti paplūdimį koalicijoje išvis nebuvo kalbėta. Apie tai jis tikino sužinojęs tik iš pranešimų žiniasklaidoje.

„Kažkaip labai keistai tokios iniciatyvos atrodo. Iš anksto nieko nežinojome, pamatėme, kai per spaudą žinia pradėjo sklisti. Nei koalicijoje, nei kažkaip kitaip vadovybėje nebuvo tie dalykai aptarti. Čia, matyt, ir yra blogiausias dalykas, kad net negalėjome savo nuomonės pasakyti“, – teigė V.Benkunskas.

Laikas ir būdas, kaip tą aikštę užpildyti ir padaryti gyvą, yra keistas.

O negalvoja konservatoriai nieko gero. Esą aikštėje, prieš buvusius KGB rūmus, kuriuose buvo kankinami žmonės, paplūdimiui ne vieta. O ypač, kai visuomenė ir taip pasidalijusi į dvi stovyklas, koks memorialas turėtų būti įrengtas Lukiškių aikštėje – Vytis ar „Laisvės kalva“.

„Žinant visą kontekstą, prisimenant, kiek buvo kalbų dėl memorialo Lukiškių aikštėje ir nuomonių išsiskyrimo, artėjant liepos 6-ajai ir Valstybės dienos minėjimui tai laikas ir būdas, kaip tą aikštę užpildyti ir padaryti gyvą, yra keistas“, – teigė V.Benkunskas.

Todėl konservatoriai ketina R.Šimašiaus paprašyti paaiškinti, kodėl apie sprendimą aikštėje vasarą atidaryti paplūdimį nė nepranešta, dėl to nesitarta.

„Reikia pirmiausia pasišnekėti. O tada, matyt, ir sutarsime, kad tokie dalykai turėtų vykti labiau civilizuotai aptariami, o ne prieš faktą pastatomi turime būti“, – piktinosi V.Benkunskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valdas Benkunskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valdas Benkunskas

Tačiau jis patikino, kad dėl paplūdimio Lukiškių aikštėje koalicija Vilniuje nesugrius.

„Ant kiekvieno kampo gali rasti nuomonių išsiskyrimo, požiūrių vertybinių skirtumų, tačiau jei kiekvieną kartą laužysi koalicijos sutartį ir drastiškų sprendimų imsies, tai politikoje nėra, ką veikti. Kalbėsime apie partnerystę, kad jei sueina į krūvą skirtingus požiūrius turinčios politinės jėgos, tai garbingo veikimo principas turėtų užduoti toną, kad mažesni koalicijos partneriai turėtų būti bent jau informuojami“, – kalbėjo Vilniaus vicemeras.

Paplūdimys veiks vasarą

1660 kv. m ploto paplūdimys pirmadienio rytą pradėtas pilti Lukiškių aikštės dalyje prie Gedimino prospekto, tam bus panaudota apie 300 kubinių metrų smėlio. Paplūdimys aikštėje bus visą vasarą. Greta jo iki liepos pabaigos stovės didžiulis ekranas, kurio turiniu rūpinasi projekto partneris „Telia“ – kiekvieną vakarą čia bus rodomi išskirtiniai „Telia TV“ filmai, serialai, koncertai, o dieną – Baltijos jūros vaizdai.

„Per karantiną Vilnius tapo pasaulinio garso miestu, o Lietuva – dideliais mūsų namais. Ofisas Palangoje, o pliažas – sostinėje yra dalis naujosios realybės, kuri teigiamai keičia mūsų gyvenimą. Darbas ir pramogos dabar yra ten, kur esame mes patys“, – sako Birutė Eimontaitė, „Telia Lietuvos“ komunikacijos vadovė.

Paplūdimį visuomenei ketinama pristatyti ir atidaryti antradienį.

Kovodama su karantinu Vilniaus miesto savivaldybė jau suteikė laisvę lauko kavinėms ir pavertė miestą vienu dideliu restoranu. Liepos pradžioje sostinė virs ir viena didele meno galerija po atviru dangumi – projektas „Menas be stogo“ menininkams dovanoja 100 lauko reklamos stendų, kuriuose nuo liepos 7 d. bus eksponuojami šimto menininkų darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius