Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neturite planų Kovo 11-ajai? Jūs laukiami baidarių žygyje

Tuo metu, kai dauguma kauniečių Kovo 11-osios eis švęsti į mieste vyksiančius renginius arba Lietuvos gimtadieniui skirtą laisvadienį skirs šeimai ir laiką leis namuose, būrys jaunuolių dalyvaus plaukime baidarėmis „Kovo 11-oji. Trijų sostinių žygis“.
Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka
Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka / Asmeninės nuotr.

Kauno technologijos universiteto žygeivių klubo „Ąžuolas“ organizuojamas renginys jau sudomino 26 žmones – tiek jų užsiregistravo. „Dar 304 yra susidomėję renginiu – bent jau tokia statistika „Facebook“, kur yra sukurtas plaukimo „įvykis“, – sakė Aurimas Valujavičius.

Asmeninės nuotr./Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka
Asmeninės nuotr./Aurimas Valujavičius Vasario 16-ajai skirtame žygyje baidarėmis

Jis – vienas iš žygeivių, kurie kovo 11-ąją tikrai praleis mojuodami irklais. Pasak vaikino, prisijungti į žygį dar gali kiekvienas – registracija vyksta iki kovo 4 dienos. 

Kovo 11-ąją organizuojamas teminis plaukimas – ne pirmasis. Taip žygeiviai ir jų draugai jau paminėjo kitą Lietuvai svarbią datą – Vasario 16-ąją.

„Ažuolo“ klubo istorijoje tokių renginių buvo ne vienas. Aš, tik sužinojęs apie Vasario 16-osios plaukimą, neatsispyriau pagundai ir prisijungiau. Tai – maloni ir nebrangi pramoga“, – sakė pašnekovas, pridūręs, kad abu plaukimai – ne tik praskaidrina kasdienybę. Jie suteikia progą prasmingai ir įdomiai paminėti Lietuvos gimtadienius.

„Tiek Kovo 11-osios, tiek Vasario 16-tos plaukimai yra skirti paminėti Lietuvai svarbias datas, o man pačiam, kaip šalies patriotui, tikrai smagu tai daryti“, – sakė A.Valujavičius.

Vasario vidurys – ne vasara, kada plaukti baidarėmis – vienas malonumas. Vis dėlto žiemiškas oras žygeiviams neįstrigo. Iš vasario 16-ąją vykusio žygio jie sugrįžo puikios nuotaikos.

Asmeninės nuotr./Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka
Asmeninės nuotr./Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka

„Man asmeniškai šis plaukimas padarė didelį įspūdi, nes turėjome retą progą pamatyti Kauno hidroeletrinės šliuzus iš labai arti. Tai buvo savotiškas nuotykis. Plaukdami pro šalį žygio organizatorių paklausėme, ar galime priplaukti arčiau HES'o. Jie leido, nes greičiausiai nemanė, kad priplauksime labai arti. Kai jau buvome visai šalia šliuzų, išlindo HES'e budintis darbuotojas ir pradėjo šaukti, kad tučtuojau plauktume iš čia, arba iškvies policiją“, – prisiminė vaikinas. 

Asmeninės nuotr./Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka
Asmeninės nuotr./Vasario 16-ajai skirto žygio baidarėmis akimirka

Šio plaukimo metu žygeiviai galėjo pasigrožėti Vičiūnų, Panemunės, Šančių ir Senamiesčio vaizdais. 

Iki šiol Lietuvos valstybės šventes jis sakė minėdavęs tradiciškai: lankydavo nemokamus renginius, parodas, kurių visuomet tokiomis progomis netrūksta. 

„Vasario 16-oji ir Kovo 11-oji man asmeniškai labai svarbios. Tai vienos svarbiausių datų Lietuvos istorijoje, tad jas minėti būtina“, – įsitikinęs pašnekovas, kvietęs visus pažįstamus pasekti jo pavyzdžiu ir sudalyvauti šventiniame plaukime baidarėmis.

Aktyvus jaunuolis šią žiemą kauniečius kvietė ir į Kalniečių parką, kur kartu su draugais buvo pasirūpinęs nemokama čiuožykla. 

Baidarių žygis
Baidarių žygis

Plačiau apie Kovo 11-ajai skirtą baidarių žygį:

Trijų sostinių žygis vyks Nerimi. Plaukimas prasidės Vilniuje ir baigsis Kaune. „Žygio metu aplankysime ir trečiąją istorinę sostinę, nuo kurios prasidėjo didžios valstybės istorija – Kernavę. Atstumas upe – apie 170 km, jam įveikti turėsime tris dienas. Išplauksime penktadienį ryte ir finišuosime sekmadienio popietę arba vakare. 

Nakvynė žygeiviška – tūkstančio žvaigždučių viešbutyje (t.y. palapinėje), pusryčiai ir vakarienė – garuojanti ant laužo virta košė. Maistą pietums ir užkandžiams kiekvienas pasiima asmeniškai. Bet valgome visi kartu, draugiškai! Bendru inventoriumi (palapinės, puodai ir kita) rūpinasi žygeivių klubas „Ąžuolas“. Susidomėjusius prašome registruotis el.paštu romluka@gmail.com“, – skelbia organizatoriai feisbuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius