-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pildyti naujametinių pažadų – į žiemišką Palangą

Daugiau judėti, leisti laiką gamtoje, nepamiršti artimųjų – tai, ko gero, bene dažniausiai Naujųjų išvakarėse skambėję sau keliami tikslai. Visus juos žygių entuziastai ar tiesiog pasivaikščioti mėgstantys žmonės galės išpildyti jau netrukus – paskutinį žiemos šeštadienį Palangoje vyksiančiame didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“ Žiemos žygyje su Gjensidige. Organizatoriai įsitikinę – visi susirinkusieji pamils ir žiemišką kurortą, ir ilgus pasivaikščiojimus.
Palangos tiltas
Žiemos žygis Palangoje
Temos: 2 Palanga Žygis

Nuo trumpo žygio su vaikais iki 37 km iššūkio

Nors masiniai „TrenkTuro“ žygiai kai kuriems jau tapo tradicija, toks susibūrimas Palangoje – pirmasis. Žygių sezoną nuspręsta atidaryti savotiškame ramybės uoste – kiekvienas čia atvykęs, pasak organizatorių, išvėdins galvas, ras bendraminčių ir įsikvėps įsibėgėjantiems naujiems metams.

Žygeiviai šįkart galės rinktis net iš keturių maršrutų – 6, 13, 27 ir 37 kilometrų. Trumpiausioji trasa pritaikyta mažiesiems – lydimi tėvų vaikai galės ne tik susipažinti su Palangos apylinkėmis, bet ir sudalyvauti įdomiose rungtyse, išbandyti įvairias užduotis ir žaidimus. Ilgesnieji maršrutai – 13, 27 ar 37 kilometrų – kvies į pažintį su Palangos istorija ir gamta. Lankytinų objektų sąraše – nuo Birutės parko, sodų, rūmų ir alėjų iki neatsiejamo kurorto simbolio – Palangos tilto. Žygio maršrutai drieksis ir pačiu pajūriu, o ten (jeigu išsipildys sinoptikų prognozės) netrūks ne tik smėlio, bet ir sniego. Tai, pasak užkietėjusių žygeivių – „TrenkTuro“ komandos, žygiavimo patirtį dar labiau sustiprins.

„TrenkTuro“ nuotr./Žiemos žygis Palangoje
„TrenkTuro“ nuotr./Žiemos žygis Palangoje

Netrūks nei įsimintinų akimirkų, nei šiltos arbatos

Organizatoriai žada pasirūpinti ne tik įdomiais maršrutais, bet ir smagiu laiku juose – tiek starto, tiek finišo vietose, taip pat tarpinėse stotelėse laukia rėmėjų užduotys bei prizai. Kaip ir kiekviename „TrenkTuro“ masiniame žygyje draugų kompanijos, įmonių kolektyvai ir organizacijos bus kviečiami varžytis komandinėje įskaitoje. Be dėmesio neliks ir keturkojai žygeiviai – jie sulauks valgomų dovanų bei medalių.

Kad į žygį nereikėtų temptis sunkių kuprinių, dalyviai bus aprūpinti ir šilta arbata, užkandžiais ir (pasirinkusieji ilgiausius maršrutus) gardžiais žygeiviškais pietumis. Juos „TrenkTuro“ komanda patieks daugkartiniuose induose – pamiršusieji savo galės pasiskolinti. Pasak organizatorių, būnant taip arti gamtos, kiekvienas turi jausti atsakomybę ja rūpintis.

Po tūkstančių žingsnių – užtarnautas poilsis

Kad pažintis su žiemiška Palanga būtų dar turiningesnė, žygeiviai raginami kurorte praleisti visą savaitgalį – „TrenkTuro“ komanda drauge su vietos verslais paruošė krūvą nuolaidų: nuo nakvynių viešbučiuose iki poilsio SPA ar baseinuose. Tai, pasak organizatorių, gali tapti puikiu pasiruošimu startui ar priešingai – atgaiva jau pavargusioms kojoms ir dar viena vietine pramoga.

„TrenkTuro“ nuotr./Žiemos žygis Palangoje
„TrenkTuro“ nuotr./Žiemos žygis Palangoje

Tie, kam nepakaks ir 37 kilometrų bei juose pamatytų objektų, dar galės pasinaudoti Palangos turizmo informacijos centro rekomendacijomis. Jų, pasak organizatorių, užteks iki kito žygio. Kur kvies pastarasis – dar neatskleidžiama, kol kas žygeiviai kviečiami į pirmąją metų stotelę – žiemišką ir įkvepiančią Palangą.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius