-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygeiviškos vasaros pradžia – Lietuvos kaimynystėje įsikūrusiame Augustave

Atėjus vasarai vis daugiau žmonių traukia iš spintų bėgimo batelius, šiaurietiškas ėjimo lazdas ar kitus aktyvaus laisvalaikio gamtoje atributus. Tarp jų – ir žygių kuprines bei pačius patogiausius turimus batus. Nors tikrieji žygių entuziastai nebijo jokio oro, tiek jie, tiek pradedantieji žygeiviai sutaria: vasara tokioms pramogoms – tinkamiausias metas! Būtent dėl to didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“ nusprendė vasarą pradėti su trenksmu – jau birželio 11 dieną tiek maži, tiek dideli kviečiami į pirmąjį žygį Lietuvos kaimynystėje įsikūrusiame Augustave.
„TrenkTuras“ kviečia į žygį Lietuvos kaimynystėje įsikūrusiame Augustave
„TrenkTuras“ kviečia į žygį Lietuvos kaimynystėje įsikūrusiame Augustave / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Žygis

Miestas tarp 9 ežerų

Pasak „TrenkTuro“ komandos, šis žygis nepaliks abejingų maršrutas kupinas tiek išskirtinių gamtos vaizdų, tiek istorinių objektų. Lenkijos Venecija vadinamas miestas įsikūręs tarp 9 ežerų daugumą jų (Mėtos, Balčio, Saino, Studzieničnės) žygio dalyviai apžiūrės iš arti. Augustavą taip pat skalauja kelios upės, o jas jungiantis beveik 200 metų senumo kanalas įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Išskirtinė ir senoji Augustavo giria, kur įsteigtas Vygrių nacionalinis parkas. Būtent šiuos gamtos perlus galima vadinti būsimo žygio vizitine kortele.

Ne mažiau išskirtinė bei artima Lietuvai ir Augustavo istorija. Kaip pasakojama, šio miesto giriose viduramžiais mėgo medžioti Vytautas Didysis, kiek vėliau čia pat Žygimantas Augustas pirmą kartą sutiko Barborą Radvilaitę. Tad akivaizdu, jog dažnam lietuviui dar svetimas miestas tikrai vertas artimesnės pažinties.

Organizatorių nuotr./„TrenkTuras“ kviečia į žygį Lietuvos kaimynystėje įsikūrusiame Augustave
Organizatorių nuotr./„TrenkTuras“ kviečia į žygį Lietuvos kaimynystėje įsikūrusiame Augustave

Nuo lengvo pasivaikščiojimo iki pasiruošimo 100 km iššūkiui

O kaip artimai bus pažintas Augustavas, priklausys ir nuo pasirinkto maršruto. Šįkart „TrenkTuro“ komanda siūlo net keturias vaizdingas trasas – 15, 27, 37 ir 52 kilometrų. Trumpiausioji, pasak organizatorių, puikiai tiks žygių naujokams, šeimoms, taip pat mokslo metų pabaigos jau laukiantiems mokiniams. Klasės ekskursija su integruota geografijos ir istorijos pamoka? Kodėl gi ne!

Ilgesni maršrutai, priklausomai nuo žygiavimo patirties ir ryžto, gali tapti iššūkiu komandoms, asmeninių rezultatų gerinimo vieta ar puikia treniruote ruošiantis rudenį vyksiančiam Coastline trek 100 kilometrų žygiui. Juk vasarą užaugintas (žingsnių) derlius skinamas rudenį!

Daugiau informacijos ir registracija į žygį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius