-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prašoma nevažiuoti į Trakus, apgyvendinimo įstaigos raginamos nepriimti svečių

Trakų savivaldybė palaiko kurortinių miestų paviešintą poziciją dėl apribojimų karantino laikotarpiu ir prašo gyventojų atsisakyti nebūtinų laisvalaikio išvykų į Trakus.
Pasiplaukiojimas su „Kybynlar“ direktoriumi Jurijumi Špakovskiu
Trakų pilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sinoptikams prognozuojant šiltesnį savaitgalį bei kur kas šiltesnę antrąją balandžio pusę, prašome nepaversti Trakų laisvalaikio išvykų, iškylų ar pasivaikščiojimo zona, kol šalyje tęsiamas karantinas“, – pranešime spaudai cituojamas Trakų savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius.

Jo teigimu, jau praėjusį šeštadienį buvo telkiamos pajėgos siekiant įspėti pramogautojus apie karantino apribojimus ir viruso keliamą pavojų. Kaip numatyta naujausiose įstatymų pataisose, nesilaikantiems karantino tvarkos gali būti skiriamos baudos nuo 500 iki 1500 eurų.

Trakų rajono merė Edita Rudelienė praėjusį savaitgalį feisbuke piktinosi lankytojų srautu. „Pirmą kartą buvo išties liūdna ir skaudu matyti siunčiamas savanorių ir gyventojų nuotraukas, kuriose Trakai ir apylinkės perpildyti automobiliais ir žmonėmis...

Yra rekomenduota apgyvendinimo įstaigoms nepriimti svečių dėl visų mūsų saugumo.

Pareigūnų pajėgos buvo sustiprintos, darbavosi ir savanoriai, bet žmonių sąmoningumo ir protingumo šiandien kaip niekad pritrūko“, – rašė ji ir primygtinai ragino visus likti namuose.

Savivaldybė yra rekomendavusi Trakų rajono apgyvendinimo įstaigoms nepriimti svečių dėl visų mūsų saugumo.

D.Kvedaravičius teigia, kad tik pasikeitus aplinkybėms savivaldybė, atsižvelgusi į Vyriausybės rekomendacijas ir sprendimus, informuos visuomenę apie apribojimų lankytis viešose vietose ar parkuose mažinimą.

Tuo tarpu Trakai kviečia nevažiuoti į miestą, o verčiau 2020 Lietuvos kultūros sostinę aplankyti virtualiai.

Nuo kovo 29 dienos sumažėjo ir traukinių reisų tarp Trakų ir Vilniaus. Vietoj per dieną iki šios datos buvusių 9 reisų lieka 6.

Ir kitur Lietuvoje žmonės raginami vengti populiarių lankytinų vietų, kai kurie objektai uždaromi, o nepaklūstantiems grasinama baudomis. Plačiau apie tai skaitykite čia: Vis daugiau lankytinų objektų Lietuvoje uždaromi dėl COVID-19 rizikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius