Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prastėjanti Kadagių slėnio pažintinio tako būklė: kalta pigi mediena?

Ne vienam iš mūsų yra tekę vaikščioti Kadagių slėnio pažintiniu taku ir gėrėtis nuostabiais gamtos vaizdais. Per metus jį aplanko dešimtys tūkstančių lankytojų. Tiesa, tako būklė kasmet prastėja. Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas Artūras, kurį neramina Kadagių slėnio pažintinio tako būklė. Vyras baiminasi, kad pamėgta pasivaikščiojimų vieta gali būti pavojinga.
Prastėjanti Kadagių slėnio pažintinio tako būklė
Prastėjanti Kadagių slėnio pažintinio tako būklė / Skaitytojo nuotr.

15min skaitytojas teigia, kad tako būklė nuo praėjusių metų žymiai pablogėjusi.

„Dar pernai Kadagių slėnyje buvo malonu lankytis: naujas pažintinis takas, nuostabūs vaizdai... Deja, po metų viskas atrodo baisokai: tako lentos išpuvusios, sutrūniję turėklai, didžiulės skylės, išsikišę tvirtinimo varžtai“, – skundėsi jis.

Šį komentarą patvirtina skaitytojo atsiųstos nuotraukos.

Paaiškėjo, kad dėl tokios tako būklės kalta takui pasirinkta medienos rūšis.

Susisiekus su Kauno marių regioninio parko atstovu, vyriausiuoju specialistu Mindaugu Kirstuku, paaiškėjo, kad dėl tokios tako būklės kalta takui pasirinkta medienos rūšis.

„Drebulinės lentos, nors ir buvo impregnuotos, bet drebulės mediena tiesiog greitai pūva. Aš negaliu pasakyti, kodėl buvo pasirinkta ši medienos rūšis, gal tai tiesiog buvo pigiausias variantas“, – spėjo jis.

„Einant turi žiūrėti po kojomis, kad nesusiplėšytum batų. Kas būtų, jei mažas vaikas netyčia pargriūtų ant išsikišusių varžtų, įkištų kojytę į ištrupėjusią skylę take ar stipriau atsiremtų į turėklus?“, – 15min portalui piktinosi Kadagių slėnio pažintinio tako lankytojas Artūras.

Tačiau Kauno marių regioninio parko vyriausiasis specialistas M.Kirstukas pabrėžė, kad lankytojų sveikatai pavojaus neturėtų kilti.

„Taką apžiūrime porą kartų per savaitę, sulopome skyles. Asmeniškai aš pats buvau apžiūrėti šeštadienį, skylių tokių, kad įkristų koja, nėra“, – teigė jis.

Paklaustas, ar visgi nebūtų saugiau taką laikinai uždaryti, specialistas atsakė, kad jis tikrai nėra avarinės būklės, nors ta būklė ir negerėja. M.Kirstukas atskleidė, kad šiuo metu ieškoma lėšų atnaujinimo darbams. Tačiau tam gali prireikti net 100 tūkst. eurų.

„Kol kas dar nėra numatyta, ar bus tvarkomas visas, ar tik dalis tako. Tiesiog nėra projekto, kad būtų galima kalbėti apie tikslias sumas, tačiau jos gali siekti ir 100 tūkst. eurų“, – spėjo specialistas.

Pasak jo, pinigų bandoma ieškoti, tačiau paieškos kol kas bevaisės.

„Ieškome rėmėjų, tačiau kol kas niekas nenori prisidėti. Lankytojai taip pat nenori, kad būtų apmokestinamas tako lankymas. Mes tikrai norime atnaujinimą pradėti kuo greičiau. Tikimės, kad darbai prasidės per artimiausius dvejus metus“, – 15min teigė M.Kirstukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius