-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Preiloje skaityti kvies unikalus knygų namelis

Birželio 6 d., šeštadienį, 18 val. Preiloje (trečioje pagal dydį Neringos gyvenvietėje) visuomenei bus pristatytas knygų namelis, kuriame bet kuriuo paros metu galima bus pasiimti ir čia palikti knygų.
Preila
Preila / J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Tai trečiasis Neringoje pastatytas knygų namelis, sukurtas juodkrantiškio skulptoriaus Alberto Danilevičiaus. Jei pirmieji du simbolizuoja Nidos ir Juodkrantės švyturius, tai pastarasis primins liūdną ir dramatišką užpustytų Kuršių nerijos kaimų istoriją. Lauko bibliotekėlė pagaminta iš ąžuolo ir metalo – tai namelis ant ratų, bylojantis apie priverstinį žmonių kraustymąsi iš vienos vietos į kitą. Taip 1843 metais Kuršių nerijoje atsirado naujas kaimas, pavadintas Preila – ją bėgdami nuo pustomo smėlio įkūrė Naujųjų Naglių gyventojai. Visai netoli – tik už 1,5 km nuo Preilos stūkso kelis kartus užpustyti Karvaičiai – 18a. Kuršių nerijos parapijos centras.

Šalia Preilos bibliotekos (istorinio buvusios mokyklos pastato) ir bendruomenės namų pastatytas knygų namelis vietos gyventojams ir turistams paliudys Preilos tapatybę, žadins žmonių kultūrinę atmintį ir skatins skaityti.

Lauko bibliotekėlėje žmonės turės galimybę dalintis savo jau perskaitytomis knygomis. Bibliotekėlę prižiūrės ir nuolat knygomis papildys Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos Preilos filialo darbuotoja.

„Neabejojame, kad preiliškiai ir kurorto svečiai įvertins Neringos viešosios bibliotekos iniciatyvą skatinti skaitymą ir didinti knygos prieinamumą. Preilos biblioteka yra labai vertinama kurorto svečių, į ją pasiimti knygų atvyksta ir pervalkiškiai. Nuo šiol visi ras knygų ir lauko bibliotekėlėje, kai bibliotekos darbo laikas bus pasibaigęs“, – sako Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos direktorė Dalia Greičiutė. Knygų namelis Preiloje pastatytas Neringos savivaldybės lėšomis.

Neringos lauko bibliotekėlės yra įtrauktos į Pasaulinį nemokamų bibliotekėlių žemėlapį, randamą interneto puslapyje: https.//littlefreelibrary.org

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius