-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Palangoje – kultūrinių renginių gausa

Savaitgalį Palanga siūlys itin turtingą kultūrinę programą – kurorte vyks Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas, Lietuvos narystės NATO 15-os metų sukakties minėjimas bei visą savaitę truksiantis renginių ciklas „Palangos dienos“.
Palangos orkestras Birutės parke
Palangos orkestras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį, kovo 29 d., Palangoje skambės pučiamųjų muzika – prasidės dvi dienas truksiantis XIX-asis Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas. Į pajūrį iš įvairių šalies miestų ir miestelių suvažiuos net 33 orkestrai (daugiau nei 900 muzikantų) nuo pradedančiųjų iki profesionalų.

Trys dešimtys orkestrų buvo atrinkti regioninių turų metu vasario mėnesį. Didžiausio pučiamųjų instrumentų orkestrų konkurso organizatoriai orkestrus padalino į 4-ias kategorijas – A, B, C ir D. A kategorijos finaliniame ture dalyvaus 11 orkestrų. Tai – naujai įsikūrę, pirmą kartą dalyvaujantys mėgėjų bei pradedančiųjų groti vaikų orkestrai. B kategorijos, t. y. muzikos mokyklų bei ankstesniais metais laimėjusių A kategorijos orkestrų, finaliniame ture susitiks 12 konkurentų. 5 pažengusiųjų muzikantų orkestrai ir ankstesniais metais laimėję B kategorijoje orkestrai susirungs C kategorijos finaliniame ture. D kategorijos finaliniame ture šiemet varžysis 5 pažengusiųjų muzikantų orkestrai bei ankstesniais metais C kategorijoje laimėję orkestrai. Kovo 29–30 d. geriausi Lietuvos orkestrai muzikinėje kovoje susirungs dėl „Grand Prix“ apdovanojimų bei koncertinių orkestrų, vario dūdų orkestrų ir fanfarinių orkestrų prizinių vietų.

Čempionatą tradiciškai vainikuos baigiamasis gala koncertas, kurio metu vyks ne tik geriausiųjų orkestrų apdovanojimai, bet ir pasaulinio lygio orkestro-žvaigždės pasirodymas. XVIII-ajame Čempionate koncertavo keturis dešimtmečius gyvuojantis britų orkestras „Filton Concert Brass“ bei pasaulio scenose koncertuojantis trombonininkas Dr. L. Brett Baker

Finaliniai Čempionato turai yra nemokami ir atviri visiems orkestrinės muzikos entuziastams. Bilietus į apdovanojimų ceremoniją ir „Flowers Band“ koncertą platina „Tiketa“.

Prasideda „Palangos dienos“

Šeštadienį, kovo 30 d., Palanga pakvies bendruomenę bei kurorto svečius visą savaitę drauge minėti ne tik Palangai, bet ir visai šaliai svarbius du istorinius įvykius. „Palangos dienos“ – taip vadinasi kovo 30 d. – balandžio 5 d. truksiantis renginių ciklas, skirtas paminėti Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos 1921 m. kovo 30 d., taip pat – miesto vardo gimtadieniu vadinamą Balandžio 5-ąją – dieną, kai 1253 m. Palanga paminėta Kuršo dalybų tarp Livonijos ordino ir Rygos vyskupo akte.

Visą savaitę Palanga ne tik džiugins kultūriniais renginiais, bet ir pasidabins miesto vėliavomis – laikotarpis nuo kovo 30 d. iki balandžio 5 d. skelbiamas Palangos vėliavos savaite. Šiuo laikotarpiu kurorte vyks įvairūs renginiai: vienuose iš jų dalyviai bus kviečiami aktyviai leisti laisvalaikį bei išbandyti savo jėgas įveikiant numatytą atstumą pajūriu, kituose – pagilinti savo krašto istorijos žinias, smalsiausius kvies komandinis žaidimas, kurio metu reikės pademonstruoti Palangos istorijos bei kultūros žinias, meno mėgėjų dėmesio lauks parodos bei koncertai. Ir nors numatyti renginiai – labai skirtingi, tačiau visus juos jungia bendra tema – Palanga, ir visi jie – nemokami.

Šventinė savaitė kovo 30 d. 11 val. Jūratės ir Kastyčio skvere prasidės iškilmingu vėliavų pakėlimu, o lygiai vidurdienį bus paskelbtas žygio „Gintaro kelias“ ir akcijos „Riedam“ startas. Kaip kasmet, dalyviai pajūriu pėsčiomis ar mindami dviračius, važiuodami riedučiais, riedlentėmis įveiks maždaug 12 kilometrų atstumą iki Šventosios. Čia juos sutiks žygio organizatoriai, pasieniečiai vaišins koše, o Palangos visuomenės sveikatos biuro specialistai pasiūlys sudalyvauti pirmosios pagalbos teikimo mokymuose. Tą pačią dieną 14 val. Palangos kurorto muziejuje vyks poezijos konkurso „Haiku Palangai 2019“ dalyvių apdovanojimai.

Lietuvos narystės NATO sukaktis

Sekmadienį 14 val. į Jūratės ir Kastyčio skverą sukvies šventinis renginys „15 metų su NATO mes saugūs!”, skirtas Lietuvos narystės Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijoje (NATO) penkiolikos metų sukakčiai.

14 val. Karinių jūrų pajėgų kariai iškilmingai iškels Lietuvos, Europos Sąjungos ir NATO vėliavas, koncertines programas atliks Karinių jūrų pajėgų ir Palangos orkestrai, Lietuvos kariuomenės atstovai renginio dalyvius pavaišins arbata. Palangos tiltas bus papuoštas Lietuvos ir NATO vėliavomis.

Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Dauphin“ AS365N3+ iš Nemirsetoje įsikūrusio Pirmojo paieškos ir gelbėjimo posto atliks pasveikinimo programą iš oro. Toks sraigtasparnis vykdo paieškos ir gelbėjimo darbus, vykdo medicininės evakuacijos ir gelbėjimo užduotis, atitinkamų modifikacijų sraigtasparnius taip pat galima naudoti ugnies paramai.

Šventės dalyviai galės aplankyti NATO integravimo vieneto Lietuvoje įrengtą palapinę ir susipažinti su Sąjungininkų veikla. Be to, renginyje planuoja dalyvauti NATO priešakinių pajėgų atstovai su karine technika.

Renginyje dalyvaus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų atstovai.

Šventę organizuoja Užsienio reikalų ministerija kartu su Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomene ir Palangos miesto savivaldybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius