-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šį savaitgalį patirkite inkviziciją Trakų pilyje

Ar žinote, kas yra „Raganos kūjis“? Kaip manote, kada Europoje užgeso paskutinis raganų laužas? Koks likimas anksčiau ištikdavo novatoriškai mąstančius mokslininkus bei šviesuolius?
Trakų salos pilis
Trakų salos pilis / Partnerio nuotr.

Jei mėgstate keliauti po istorinius laikotarpius ir savo laisvalaikį praskaidrinti įdomiomis pramogomis, pats metas užsukti į Trakų pilies muziejų. Jame galima nusikelti į Viduramžius ir netgi savomis akimis stebėti, kaip vyksta inkvizicija.

Apsilankykite Trakų salos pilies gynybinėje vartų bokšto pastogėje įrengtoje edukacinėje klasėje ir Trakų salos pilies teritorijoje. Pasitelkiant vaizdinę medžiagą, sužinosite inkvizicijos atsiradimo istoriją ir jos reikšmę Viduramžių visuomenei. Taip pat galėsite pamatyti inkvizicijos priemonių ir taikytų bausmių pavyzdžių, sužinosite, kaip skyrėsi Viduramžiai Vakarų Europoje ir Lietuvoje.

Partnerio nuotr./Trakų pilis
Partnerio nuotr./Trakų pilis

Antrojoje dalyje turėsite unikalią progą apsilankyti pilies kalėjime bei apžiūrėti inkvizicijos laikotarpiu naudotų įrenginių kopijas. Šie edukaciniai užsiėmimai skirti vyresniųjų klasių moksleiviams bei suaugusiems.

Norite savaitgalį praskaidrinti kitokio pobūdžio ekskursija? Galite sužinoti, ką byloja herbai, pasivaikščioti su Vytautu Didžiuoju ar nagrinėti piniginius santykius – nuo mainų iki euro.

Interneto svetainėje www.exploretrakaivilnius.lt atrasite dar negirdėtų faktų apie lankytinus objektus Trakų ir Vilniaus rajone. Taip pat galėsite išsirinkti iš įdomių ir netikėtų maršrutų savo laisvalaikiui. Jei išbandėte visus siūlomus, tuomet galėsite susidėlioti asmeninį maršrutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius