-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvingi paukščiai – pasveikinimas atvykusiems į Klaipėdą

„Šis darbas pranoko ir mūsų pačių lūkesčius“, – džiaugiasi Klaipėdos hostelio namų savininkai Jurgita ir Martynas Jurkšiai. Netoli Klaipėdos autobusų stoties esantis pastatas pastarosiomis savaitėmis tapo kone miesto įžymybe. Žmonės būriais traukia pasigrožėti ir nufotografuoti ant pastato nupieštų įspūdingų paukščių.
Spalvingi paukščiai - pasveikinimas atvykusiems į Klaipėdą
Spalvingi paukščiai - pasveikinimas atvykusiems į Klaipėdą / Vitos Jurevičienės nuotr.

„Tikrai nesitikėjome, kad šis sumanymas sulauks tiek dėmesio. Tiesiog norėjome pagyvinti rajoną, kuriame įsikūręs mūsų hostelis.

Žinote, įprasta, kad prie stoties esantys rajonai neturi geros reputacijos, tad vis sukome galvas, kaip padaryti, kad čia būtų jaukiau, kad žmonės išlipę autobusų stotyje nusišypsotų, matytų, kad jie yra laukiami Klaipėdoje“, – pasakojo hostelio savininkė J.Jurkšienė.

Hostelyje laukiami visi svečiai, tokie pat įvairiaspalviai, kaip ir paukščiai, nesvarbu, kokia jų rasė, kultūra.

Kadangi daugiausia hostelio klientų – jauni žmonės, jo savininkai svarstė, kaip būtų galima papuošti pastatą šiuolaikiškai ir jaunatviškai. Taip juos keliai suvedė su žinomu uostamiesčio menininku Edvardu Šepučiu.

„Sykiu išgvildenome idėją, kad geriausiai mūsų veiklą ir koncepciją atspindės margaspalviai paukščiai, nes jie asocijuojasi su kelionėmis ir tarsi patvirtina, kad mūsų hostelyje laukiami visi svečiai, tokie pat įvairiaspalviai, kaip ir paukščiai, nesvarbu, kokia jų rasė, kultūra“, – kalbėjo hostelio savininkė.

Tiesa tam, kad idėja virstų kūnu, prireikė net 1,5 metų. Tiek laiko reikėjo tvarkyti biurokratinius formalumus.

„Reikėjo sutvarkyti nemažai formalumų, gauti kultūros paveldo specialistų pritarimą, nes pastatas yra kultūros paveldo zonoje...“ – pasakojo savininkė.

Tačiau bet kokie vargai ir išlaidos užsimiršo, kai darbas buvo baigtas.

„Dar planuojame pastatą apšviesti, kad šiais gražuoliais žmonės galėtų pasidžiaugti ir tamsiuoju paros metu“, – žadėjo J.Jurkšienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius