Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų iš Rumunijos atradimai Druskininkuose

Į Druskininkų miestą atvyko aštuoni studentai iš Rumunijos – Roksana, Mihaela, Danut, Georgiana, Cosmin, Norbert, Alexandru ir Andrei. Šie jaunuoliai, pasinaudoję Erasmus+ programos projektu „Equality in practise and work“, dvi savaites gyveno ir dirbo didžiausiose kurorto įstaigose – Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre AQUA, Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centre, sveikatingumo ir poilsio komplekse „Grand SPA Lietuva“, sanatorijoje „Eglė“ ir viešbutyje „Goda“.
Studentai iš Rumunijos  Druskininkuose
Studentai iš Rumunijos Druskininkuose / Druskininkų savivaldybės nuotr.

Šios praktikos tikslas – ne tik suteikti studentams praktinių įgūdžių ir naudingų žinių turizmo srityje, bet ir supažindinti su kurorte siūlomomis pramogomis ir miesto istorija.

Per šį laikotarpį visiems aštuoniems studentams teko dirbti įvairiausiose darbo vietose: nuo kambarinių iki laisvalaikio organizatorių, padavėjų ir viešbučio registratorių. Visos įstaigos studentams atskleidė turizmo srities iššūkius ir galimybes.

Laisvu nuo darbų metu praktikantai keliavo po kurortą ir mėgavosi įdomiausiomis pramogomis – šėlo „Uno“ nuotykių parke, išbandė vandens slides Alkos tvenkinyje, susipažino su jiems iki šiol nebandyta sporto šaka „Vilkės“ golfo laukuose, mėgavosi Visuomenės sveikatos biuro surengtu šiaurietiško ėjimo žygiu, UAB „Romnesa“ kolektyvas supažindino su šakočių kepimo ypatumais. Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro skirtas gidas, studentams iš Rumunijos papasakojo visą seniausio Lietuvos kurorto istoriją.

Organizuojant studentų praktiką, svarbiausi aspektai buvo kuo realesnė galimybė iš arti pamatyti visus turizmo srities ypatumus, galimybė patogiai pasiekti svarbiausius miesto objektus ir suteikti progą turiningai praleisti laisvalaikį.

Druskininkų savivaldybės nuotr./Studentai iš Rumunijos  Druskininkuose
Druskininkų savivaldybės nuotr./Studentai iš Rumunijos Druskininkuose

„Darbuotojai yra didžiausias mūsų įmonės turtas. Buvo labai malonu stebėti mūsų komandos narių pastangas, siekiant užtikrinti svečių iš Rumunijos komfortą ir pačius geriausius įspūdžius viso projekto metu. Galime didžiuotis, jog turime tokį šaunų kolektyvą, kuris noriai dalinosi savo sukaupta patirtimi skirtinguose „Grand SPA Lietuva“ padaliniuose“, – sakė UAB „Grand SPA Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Aurimas Bieliauskas.

Šis studentų vizitas Druskininkuose atskleidė daug netikėtų detalių – teko spręsti kalbos barjero problemas, prisitaikyti prie išryškėjusių kultūrinių skirtumų ir formuoti bendrystę siekiant užsibrėžtų tikslų.

„Išvykdami studentai mūsų įmonei padėkojo, padovanodami suvenyrų iš Rumunijos ir kukliai prisipažino, kad tai – išskirtinė praktika, pareikalavusi ne tik praktinių įgūdžių, bet ir lakios fantazijos, bandant nepasimesti įvairiose situacijose“, – pasakoja Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA Klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Inga Šinkonienė.

Druskininkų savivaldybės nuotr./Studentai iš Rumunijos  Druskininkuose
Druskininkų savivaldybės nuotr./Studentai iš Rumunijos Druskininkuose

Per dvi savaites pavyko ne tik atskleisti, kokios galimybės slypi didžiausiame Lietuvos kurorte, bet ir kartu išvystyti originalų produktą – pažintinį žaidimą, kuris visų bendru pritarimu ir toliau džiugins Druskininkų svečius.

Studentus atlydėjusi mokytoja Georgiana Busuioceanu džiaugėsi šiltu priėmimu ir turiningai praleistomis dvejomis savaitėmis: „Džiaugiuosi, kad pamatėme šį gražų miestą, kad mokiniai turėjo galimybę susipažinti su turizmo sektoriaus darbo organizavimu iš arti. Be viso to, labai džiaugiuosi, kad buvo suteikta galimybė išmėginti pramogas ir geriau pažinti jūsų kultūrą. Esu dėkinga visiems prisidėjusiems prie projekto už suteiktas galimybes ir rūpestį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius