-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukėlė įtūžį: prasti orai pajūry atginė į Jūrų muziejų, nusidriekė kilometrinės spūstys

Antradienį į Jūrų muziejų automobiliais vykti susiruošę poilsiautojai patyrė ne tik malonių akimirkų, bet ir streso. Mašinų spūstys iki muziejaus driekiasi nuo pat Smiltynės jachtklubo. Anot muziejaus atstovų, jei tik oras nebūna skirtas paplūdimiui, poilsiautojai lyg susitarę suka muziejaus link, užsikemša automobilių stovėjimo aikštelės, pilnos ir pakelės, o prie kasų driekiasi eilės. Muziejus ragina planuoti savo laiką ir rinktis kelionę į muziejų be mašinos.
Jūrų muziejus
Jūrų muziejus / E.Lasio nuotr.

„Šiais metais Smiltynėje susiduriame ne tik su užparkuotais miško ar pėsčiųjų takais, bet ir kamščiais, besitęsiančiais nuo Jūrų muziejaus iki Smiltynės jachtklubo... Jei kas nors planavote vykti į tą pusę, turėkite omenyje, jog kamštis tiesiog stovi ir nejuda“, – antradienio popietę paskelbė Remigijus.

Antradienį Klaipėdoje vyrauja vėsesnis oras, apie 17 laipsnių šilumos. Pasak Jūrų muziejaus atstovės Ninos Puteikienės, jei vyrauja paplūdimiui tinkamas oras, jokių nesklandumų nekyla, tačiau, vos oras atvėsta, susiduriama su šia problema.

„Tai nebe pirmas kartas šiemet“, – apie susidariusią situaciją sakė N.Puteikienė.

VIDEO: Sukėlė įtūžį: prasti orai pajūry atginė į Jūrų muziejų, nusidriekė kilometrinės spūstys

Muziejus poilsiautojams turi tik vieną patarimą – dėl teritorijos unikalumo čia atvykti be transporto ir planuoti savo laiką bilietus įsigyjant internetu. Šiuo metu muziejuje per dieną apsilanko apie 6 000 svečių.

„Atostogų metas, jau praėjusią savaitę spūstis formavosi. Vos subjuro orai, nepalankus metas degintis ir visi suguži į Jūrų muziejų. Tokiais atvejais prašome lankytojų, jei turi galimybę, palikti automobilį Klaipėdos aikštelėse ir keltis Senosios perkėlos pėsčiųjų keltu, juolab, kad yra tiesioginiai reisai į muziejų. Bilietus į Jūrų muziejų galima įsigyti internetu, keltis į muziejų be streso, pailsėti, pažiūrėti tiek atsinaujinusį akvariumą, tiek delfinariumą, tiek jūrų liūtų pasirodymą Saulės įlankoje. Norime atkreipti dėmesį, kad trečdalis muziejaus ekspozicijos yra visada nemokama, galima apsilankyti net ir neturint nė cento, apžiūrėti pajūrio žvejo sodybą, kur įrengta nauja ekspozicija, pasakojanti apie kuršmarių tradicinę žvejybą, įrankius, būdus, istoriją ir senųjų žvejų laivų aikštelę, kur įrengta ekspozicija“, – pasakojo N.Puteikienė.

Vykstančius į Jūrų muziejų iš Kuršių nerijos atstovė taip pat ragina rinktis viešąjį transportą.

„Jei važiuoja poilsiauti į Nidą, mąsto apie ekologiją, renkasi švarų kampelį, kodėl gi nepasinaudojus viešuoju transportu, dviračiais“, – kalbėjo N.Puteikienė.

Automobiliai šiuo metu Smiltynėje sunkiai talpinami, mat vietų yra nedaug. Mašinos gali sustoti tik poroje aikštelių – ties delfinariumu bei perkėla, taip pat vietų svečiai randa ties jachtklubu bei pakelėje muziejaus link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius