Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šventės pajūryje: už Naujųjų puotą negaili šimtų eurų

Nuo 50 iki kone 150 eurų – tiek jums atsieis vakarienė Palangos kavinėse ir restoranuose, jei čia planuojate praleisti Naujųjų metų naktį, o jei atvykstate iš tolėliau ir prireiks nakvynės, už naktį paprašys nuo keliasdešimties eurų paprastame bute iki daugiau nei 500 eurų verslo klasės apartamentuose. Nakvynės derėtų dairytis ilgai nedelsiant, mat kai kurie viešbučiai jau užsipildę.
Žiemos šventėms pasidabinusi Palanga.
Žiemos šventėms pasidabinusi Palanga. / Palangos savivaldybės nuotr.

Palanga jau dabinasi šventėms. Šį savaitgalį kurorte bus įžiebta šv. Kalėdų eglė ir tradicinė eglučių alėja jūros link, sužibs kalėdinės dekoracijos. Dabinasi ir kavinių langai, ir viešbučių prieigos. Girliandomis pasipuošė kurorto gatvės, alėjos ir skverai.

Verslininkai pastebi, kad šiuo metu įsibėgėja susidomėjimas kalėdiniais ir naujametiniais pasiūlymais pajūryje. Šiemet vieni renkasi kalėdinį laikotarpį, kiti – Naujųjų metų laisvadienius, mat šiemet tiek vienos, tiek kitos žiemos šventės dovanos ilgesnių savaitgalių.

„Kai kalendoriuje gruodis, natūraliai suvokiama, kad mažai laiko beliko, reikia planuoti. Dabar pats planavimo metas“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė, pridūrusi, jog iki gruodžio 1-osios daugelis įstaigų Naujųjų sutikimui siūlo 5-10 proc. nuolaidą.

V.Janušonio nuotr./Žiemos šventėms pasidabinusi Palanga.
V.Janušonio nuotr./Žiemos šventėms pasidabinusi Palanga.

Kai kurie viešbučiai jau yra užsipildę, tačiau vietų, kur atšvęsti Naujuosius, pajūryje dar gausu, išsirinkti galima ir pagal kišenę, ir pagal poreikius.

„Pasiūlymai labai įvairūs ir kainos išliko panašios, kai kur net ir į mažesnę pusę. Vieni, kurie pernai siūlė Naujuosius už 70 eurų, šiemet siūlo 50-55 asmeniui, pavyzdžiui, „Senoji Hansa“. Tokia pat kaina pas juos ir Klaipėdoje, ir restorane Palangoje. Šiaip vakarienė varijuoja iki 150 eurų asmeniui, čia Palangos penkių žvaigždučių viešbučiuose“, – pasakojo I.Valaitienė.

Paprastai vakarienei siūloma trijų keturių patiekalų vakarienė su šefo staigmenomis. Kaina priklauso ir nuo renginio turinio – muzikinio fono, trukmės. Kai kur šventės tęsiasi iki pat paryčių, o kai kurie restoranai dėkoja svečiams už apsilankymą jau valanda ar dvi po vidurnakčio.

Itin įvairi ir nakvynės kaina. Pasak I.Valaitienės, prabangesniuose, keturių žvaigždučių viešbučiuose nakvynė atsieis 100-150 eurų. Dauguma apgyvendinimo įstaigų Naujųjų metų šventei kviečia įsigyti ne mažiau nei dvi nakvynes. Pigiau, iki 100 eurų, galima apsistoti privačiuose butuose.

Naktis už 500 eurų

Galintys sau leisti vakarienę ir nakvynę penkių žvaigždučių viešbutyje su programa už ją negaili ir apie 500 eurų porai. Už tokią kainą pasitikti Naujuosius ir praleisti naktį prabangiame liukso kambaryje siūlo viešbutis „Vanagupė“.

Pasak pardavimų vadovės Vaidos Gendrolytės, Naujųjų metų nakčiai parduota apie 60 proc. vietų, tačiau prieš akis dar visas mėnuo, tad neabejojama, kad vietos ištirps.

Palangos savivaldybės nuotr./Žiemos šventėms pasidabinusi Palanga.
Palangos savivaldybės nuotr./Žiemos šventėms pasidabinusi Palanga.

Anot vadovės, kaina šiemet labai nežymiai kilstelėta, tačiau pasamdytas vedėjas ir svečius linksminsiąs žinomas atlikėjas. Naujųjų metų programos kaina be nakvynės viešbutyje „Vanagupė“ atsieis 145 eurus asmeniui. Norintys nakvoti gali pasirinkti standartinį, liukso ar verslo klasės kambarį, kaina varijuoja tarp 450-540 eurų.

„Siūlome ir vėlyvą išvykimą, vaikams yra atskira erdvė, dideli batutai konferencijų centre, animatoriai, kurie užsiima, tėvams laisvė švęsti Naujuosius metus“, – sakė V.Gendrolytė.

Moteriai antrina ir I.Valaitienė, primindama, kad žvelgiant į kainą reikėtų vertinti ir turinį. Esą vieni siūlo vakarienę, kiti prideda ir vaikų užimtumą, ilgesnę programą, viešnagę pirtyse ir baseine.

I.Valaitienės vadovaujamame viešbutyje „Grand Baltic Dunes“ svečiams vakaro programa atsieis 90 eurų, į kainą įskaičiuota keturių patiekalų vakarienė, šefo staigmenos, sauso ledo šou, gyva muzika ir naktinė dalis su vinilinėmis plokštelėmis. Pageidaujantys prie keturių patiekalų derančio vyno turėtų būti pasirengę primokėti 30 eurų asmeniui.

Atsidarys specialiai Naujiesiems

Po vasaros sezono su klientais atsisveikinęs Palangoje prie Rąžės upelio įsikūręs restoranas „Floros simfonija“ ruošiasi trumpam šurmuliui. Gruodžio 29-ąją, specialiai Naujųjų sutiktuvėms, restoranas vos trims paroms atvers duris.

Pasak „Floros simfonijos“ atstovo Henriko Tautkaus, turint gražų objektą pačioje Palangos širdyje, kur praeina daug žmonių ir iš terasos atsiveria nuostabi panorama ir šventiniai fejerverkai, dirbti tiesiog būtina.

Pas mus galima panorama grožėtis iš trečio aukšto, nereikia eiti ant tilto, vaizdas geriausias, ką galime pasiūlyti Palangoje, vien dėl to turime dirbti – kad nustebtų užlipę pasigrožėti fejerverkais, – vietą gyrė H.Tautkus.

„Pas mus galima panorama grožėtis iš trečio aukšto, nereikia eiti ant tilto, vaizdas geriausias, ką galime pasiūlyti Palangoje, vien dėl to turime dirbti – kad nustebtų užlipę pasigrožėti fejerverkais“, – vietą gyrė H.Tautkus.

Naujųjų metų nakčiai restoranas siūlo keletą kainodaros variantų. Norintys švęsti pirmame įstaigos aukšte, už 45 eurus galės gardžiuotis trijų karštų ir šaltų patiekalų vakariene, desertu ir taure šampano. Antrajame aukšte, kur vyks akustinis Donato Montvydo koncertas, kaina šoktels iki 130 eurų. Šėlionės kartu su didžėjumi čia truks iki 4 valandos ryto.

„Turime daug rezervacijų, sąrašas tikrai pildosi. Žmonės turi butus pajūry, važiuoja aplankyti jūros. Nuolatiniai mūsų svečiai užsakinėja, kitiems tai jau tradicija, ketvirtus, penktus metus švenčia“, – sakė H.Tautkus.

Gera laisvadienių įtaka

Šiemet tikrai didesnis ažiotažas, daugiau ankstyvesnių rezervacijų. Praėjusiais metais domėtis ėmė po šventinio periodo, kai, matyt, prie stalo susėdę svarstė, ką darom, gal kažkur važiuojam? Dienų skaičius tikrai daro įtaką, – įsitikinusi A.Vainoraitė.

Keturių žvaigždučių viešbutis „Palangos vėtra“ Naujųjų metų nakčiai jau išpardavė apie 70 proc. pasiūlymų. Pasak viešbučio vadovės Audros Vainoraitės, šiemet didelės įtakos turi papildomi laisvadieniai.

„Šiemet tikrai didesnis ažiotažas, daugiau ankstyvesnių rezervacijų. Praėjusiais metais domėtis ėmė po šventinio periodo, kai, matyt, prie stalo susėdę svarstė, ką darom, gal kažkur važiuojam? Dienų skaičius tikrai daro įtaką“, – įsitikinusi A.Vainoraitė. Jos vadovaujamas viešbutis Naujuosius metus kviečia pasitikti su keturių patiekalų vakariene, vedėju, įtrauksiančiu į šventinį sūkurį, ir žinomų atlikėjų muzika. Norintiems pasisvečiuoti restorane programa kainuoja 85 eurus asmeniui.

„Žmonės turi daug butų nusipirkę, ieško, kur tiesiog praleisti šventinį vakarą“, – pastebėjo A.Vainoraitė.

Liekantiems nakvoti siūloma įsigyti dvi nakvynes, kartu su programa tai porai atsieis 375 eurus. Norintiems apsistoti apartamentuose dvi naktys ir programa atsieis 515 eurų.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga pasidabinusi žiemos šventėms.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga pasidabinusi žiemos šventėms.

Kai kur vietų nebėra

Pasak Palangos turizmo informacijos centro direktorės Rasos Kmitienės, šiuo metu jaučiamas itin aktyvus susidomėjimas Naujaisiais Palangoje. Domisi tiek lietuviai, tiek užsieniečiai.

Kai kurie viešbučiai, anot direktorės, jau visiškai užsipildę ir Naujųjų metų naktį nebeturi galimybės priimti.

„Kiekvienas mūsų viešbutis sugalvoja kiekvienais metais naujų pramogų. Pagrindiniai jau yra pateikę pasiūlymus, kai kurie jau šimtu procentu turi užimtumą. Į kai kuriuos patys kreipėmės, norėjome pasiūlyti svečių, tačiau sulaukėme atsakymo, kad neturi vietų, – pasakojo R.Kmitienė. – Ne visą laiką lemia kaina, tačiau ir tai, ką viešbutis siūlo. Dauguma, aišku, be šventinės vakarienės siūlo vėlyvus šventinius pusryčius ir įvairias atrakcijas bei rekreacines programas sausio 1 dieną. Norėtumėm pakviesti besidominčius ir planuojančius, ką veikti Naujųjų metų naktį, apsilankyti mūsų tinklalapyje ir tikrai ras visą išsamią informaciją“.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga pasidabinusi žiemos šventėms.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga pasidabinusi žiemos šventėms.

Anot direktorės, viešbučiai, kavinės ir restoranai nuteikę lanksčiai, siūlo tiek vakarienę, tiek pilną programos paketą su nakvyne. Orientuojamasi ir į trumpalaikius svečius, kurie vidurnaktį J.Basanavičiaus gatvę užplūs norėdami išvysti pagrindinę puošmeną – naujametį fejerverką nuo jūros tilto, norės panaktinėti, pašvęsi ir grįžti į savo namus.

„Palanga šiemet siūlo tikrai įvairių renginių, tad tikrai bus spindinčios Kalėdos. Visą savaitę iki Naujų metų jaunimo ir kultūros centras „Kupeta“ organizuoja įvairias edukacines programas. Renginius veriame į didžiulius karolius po vieną karoliuką, tikimės, kad šiemet bus turiningos ir įspūdingos Kalėdos Palangoje“, – aplankyti žiemos šventėms pasirengusį kurortą kvietė R.Kmitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius