-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traukinys Balstogė–Kaunas stos ir Šeštokuose

Nuo šio penktadienio traukinys Balstogė–Kaunas–Balstogė stos ir Šeštokuose, praneša „Lietuvos geležinkeliai“. Papildomai traukiniai Šeštokuose stos dėl prognozuojamo keleivių srauto augimo bei atsižvelgus į Lazdijų savivaldybės ketinimus priemiestinio autobuso grafiką priderinti prie traukinio atvykimo laikų.
Šeštokų geležinkelio stočiai iki šiol tenka nedidelis krūvis.
Šeštokų geležinkelio stotis / „Lietuvos žinių“ nuotr.

„Per Šeštokų geležinkelio stotį važiuojantis keleivinis traukinys Kaunas–Balstogė Šeštokuose iki šiol nestodavo, nes geležinkelio stotyje esantis peronas nėra pritaikytas siaurajai europinei vėžei. Todėl Šeštokų gyventojai, norintys keliauti traukiniu, turėdavo vykti į artimiausias traukinio sustojimo vietas – Marijampolę arba Trakiškes Lenkijoje“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nuo spalio 6-osios visi traukinio Balstogė–Kaunas–Balstogė reisai stos ir Šeštokuose, o keleiviai į traukinį bus laipinami naudojant specialias traukinių keleivių laipinimo rampas.

Traukinys Balstogė–Kaunas Šeštokuose stos penktadieniais 20.00 val. ir šeštadieniais–sekmadieniais 11.43 val. bei 20.00 val. Maršruto Kaunas–Balstogė traukiniai Šeštokuose stos šeštadieniais ir sekmadieniais 10.29 val. ir 18.43 val.

„Iki šiol Šeštokuose keleiviai negalėjo būti įlaipinami į traukinį dėl saugumo reikalavimų – nebuvo tam tinkamo perono. Tačiau tokio perono statybos užtruktų, o jų kaina siektų keliasdešimt tūkstančių eurų, todėl nuspręsta ieškoti kitų būdų, kaip saugiai ir patogiai įlaipinti keleivius“, – pranešime cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Dėl papildomo sustojimo Šeštokuose keičiasi ir sustojimų kitose maršruto stotyse laikai. Tvarkaraščių pakeitimai skelbiami čia arba telefonu 8 700 55111.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius