-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistų mylima Klaipėda: kuo didžiuojasi miestas ir ką siūlo turizmo dienai

Jau šį savaitgalį bus minima Pasaulinė turizmo diena. Ši proga turizmo centrų darbuotojus ragina žvilgtelti į prabėgusios vasaros sezono rezultatus. Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, sezonas turizmo sektoriui buvo sėkmingas. Įstaiga didžiuojasi pranešdama, jog Pasaulinės turizmo dienos proga pradės veikti visiškai nauja interneto svetainė klaipedatravel.com, ir kviečia į turistines patirtis.
Uostamiestyje vieši didžiulis kruizinis laivas „Costa Pacifica“
Uostamiestyje vieši didžiulis kruizinis laivas „Costa Pacifica“ / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Turizmo dienos proga jau penktadienį pradės veikti nauja uostamiesčio svečiams skirta svetainė klaipedatravel.lt. Modernus portalas, anot turizmo atstovų, integruotas kartu su socialiniais tinklais, tad jame ne tik atsispindės gražiausios ir išskirtiniausios miesto vietos bei jų istorija, bet bus matomas ir miesto svečių generuojamas turinys.

Portalui paruošti padaryta apie 50 neilgos trukmės vaizdo įrašų, atspindinčių įvairiausias miesto vietas.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Naujas portalas uostamiesčio turistams.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Naujas portalas uostamiesčio turistams.

Įkurti tokį portalą paskatino JAV bei Kanadoje panašiu principu veikiantys turizmo informacijos centrų portalai, kur dalis turinio yra generuojama iš socialinių tinklų.

Portalo lankytojai galės pasirinkti juos dominančias temas, taip pat paiešką atlikti pagal laisvalaikio pobūdį.

Turizmo dienos proga centro specialistai kviečia miestiečius ir svečius į smagias ekskursijas. Jos skirtos ir vaikams, ir suaugusiesiems. Tiesa, į kai kurias iš jų vietų jau nebėra.

VIDEO: Turizmo diena Klaipėdoje: ką siūlo uostamiestis?

Džiuginanti statistika

Uostamiestis didžiuojasi džiuginančiais turizmo sektoriaus rezultatais:

  • per 6 šių metų mėnesius tarptautiniais jūrų keltais buvo pervežta 14 proc. daugiau keleivių nei 2018 metais, iš viso daugiau kaip 110 000 keleivių. Pastebima, jog išaugo keleivių skaičius iš Danijos (31 proc.), Nyderlandų (26 proc.), Vokietijos (16 proc.), Latvijos (7 proc.), Švedijos (7 proc. ) ir kt.

  • Augo ir lietuvių keliautojų keltais skaičius apie 4 proc. „DFDS Seaways“ duomenimis, pernai augo keleivių skaičius pagal visus segmentus – verslo, šeimyninis, savaitgalio ir kt.

  • 2018 metais Klaipėdoje savo darbą pradėjo dar viena keltų linija „TTLine“, kurios keltai plaukia maršrutu Klaipėda–Treleborgas (Švedija)–Klaipėda. Šiuo maršrutu kompanija pervežė jau daugiau nei 10 tūkst keleivių. Reisai vykdomi kartą per savaitę.

  • Į Klaipėdos uostą iki šios dienos jau atplaukė 49 kruiziniai laivai, kuriais atvyko 67 274 svečiai. Šį sezoną vienas kruizinis laivas į Klaipėdos uostą neatvyko dėl oro sąlygų – „Seven Seas Explorer“ . Klaipėdoje dar laukiami 2 kruiziniai laivai: „Marco Polo” ir sezoną spalio 10-ąją uždarantis „Nordstjernen“. Kitąmet Klaipėdoje laukiama rekordinio skaičiaus kruizinių laivų – 70. Sezonas prasidės kovo 31 dieną ir, planuojama, jog baigsis spalio 26 d.

  • Anot Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovės R.Savickienės, susiduriama su iššūkiu sutalpinti kruizinius laivus. Kol kas jiems švartuotis skirta tik viena krantinė. Pasitaiko, jog joje švartuojami du laivai. Atvykus trečiajam laivui tenka ieškoti, kur jį „priglausti“, o sustojus atokiau sulaukiama nusiskundimų dėl nepatogumų.

  • Klaipėdos miesto viešbučiai taip pat galėjo pasidžiaugti geru užimtumu. Per pirmuosius du šių metų ketvirčius Klaipėdos viešbučiuose apsistojo 109 229 svečiai, kurių kiekvienas viešbutyje praleido beveik 2 naktis (bendras nakvynių skaičius per pirmus du ketvirčius sudarė 198 228 naktys). Lyginant šiuos rezultatus su 2018 metais turistų skaičius augo beveik 4 proc.

  • VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras iki rugsėjo 1 d. centre sulaukė daugiau nei 43 000 turistų, beveik 10 proc. daugiau nei pernai. Daugiausia svečių sulaukta iš Vokietijos, Lietuvos, JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Ispanijos, Nyderlandų. Pastebimai augo svečių skaičius iš Čekijos, Lenkijos, Prancūzijos.

  • Klaipėdoje veiklą pradėjo naujas viešbutis „Dangė“. Apgyvendinimo paslaugų teikimą pradėjo viešbutis „Active“, buvusio viešbučio „Atlantas“ patalpose.

  • Klaipėdos turizmo informacijos centras parengė naujus lankstinukus, tad turistams bus dar lengviau aptikti ieškomus objektus. Išleisti lankstinukai: „Saldi Klaipėda“, „Jūrinė Klaipėda“, artimiausiu metu planuojama sudėlioti „Išraiškingą Klaipėdą“, „Klaipėdos asmenybes“ ir „Aktyviąją Klaipėdą“ bei „Klaipėdą vaikams“, taip pat aprašyti uostamiesčio paplūdimius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius